EmekManşetTürkiye

Mersin’de 1 Mayıs’ın gündemi yoksulluk ve Akkuyu

0
Fotoğraf: Abidin Yağmur

Haber: Abidin YAĞMUR

*

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Mersin Emek ve Demokrasi Platformunun düzenlediği yürüyüş ve mitingle kutlandı.

Kutlamalara Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na (Birleşik Kamu-İş) bağlı sendikaların yanı sıra siyasi partiler ve dernekler de katılım sağladı.

Binlerce emekçinin gündeminde hayat pahalılığı, yoksulluk ve deprem felaketinin yaratığı yıkım vardı. vardı. Emekçiler “Patates soğan, güle güle Erdoğan” şeklinde sloganlar attı.

Fotoğraf: Abidin Yağmur

Mersin’deki 1 Mayıs kutlamaları sabah saatlerinde Millet Bahçesi yanındaki alanda kortejlerin toplanmasıyla başladı. DİSK’e bağlı işçi sendikaları ile KESK ve Birleşik Kamu-İş’e bağlı memur sendikalarında örgütlü emekçilerin yanı sıra Mersin Tabip Odası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Muhasebeciler Odası, Mersin Barosu, Tüm Emeklilerin Sendikası, 2021 Emekliler Sendikası, Halkevleri, Dersimler Derneği, Sözyüzü Dergisi, Tiyatro Agon, Mimoza Kadın Derneği, LGBTİ+ dernekleri üyeleri de kortej oluşturdu.

Fotoğraf: Abidin Yağmur

Cumhuriyet Halk Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Sol Parti, Türkiye Komünist Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi, Devrimci Parti üyeleri de kortej oluşturarak yürüyüşe katıldı.

Fotoğraf: Abidin Yağmur

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen ve milletvekili adayları da katılımcılar arasında yer aldı.

Fotoğraf: Abidin Yağmur

Mersin Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri de beyaz kefenlerini giyerek yürüyüşe katıldı. Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalışan bir işçi de tek başına eyleme katıldı.

Fotoğraf: Abidin Yağmur

Murat Öztürk adlı işçi yürüyüş boyunca “NGS tüm Akkuyu işçileri adına. Yemekler kötü. Hijyen yok. İşçiye zulme son” yazılı pankart taşıdı.

Fotoğraf: Abidin Yağmur

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.