EnerjiManşet

Nükleer santralin ikiye böldüğü Ankara: Bir tarafta temel atma töreni diğer tarafta sivil toplumun tepkisi

0

3 Nisan 2018  de  Akkuyu Nükleer Güç Santrali(NGS ) projesinin temel atma törenine ile tarihteki yerini aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımı ve telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen temel atma töreninde ikili ilişkilere, işbirliğine , gelecek yatırımlara, tedarikçilere iş fırsatlarına, yeni sektör çalışmalarına vurgu yapılarak Nükleer santralin “İstanbul’un elektrik ihtiyacını karşılayacağı”na yeni bir sektör anlamına geldiğine  dikkat çekildi. Aynı zamanda Nükleer santral inşaatının tedarikçiler için Dünya genelindeki nükleer santral yatımlarında iş kovalayabilmesinin önünü açan güzel bir referans olduğu belirtildi.

Konuşmaalrın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın komutuyla Kalkınma  Bakanı Lütfi Elvan  mühendislerin eşliğinde sembolik temel atma eylemi olarak kurdeleyi kesti.

Ankara’nın diğer tarafında, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde ise aynı saatlerde bir başka hareketlilik vardı. Mersin, Sinop ve Samsun’dan Ankara’ya gelerek  TBMM önünde Sinop CHP Milletvekili Barış Karadeniz ile buluşan sivil toplum üyeleri basın açıklamalarını okudu ve bazı önemli noktalara vurgu yaptı.

Mersin  Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına  özenle hazırlanmış basın açıklamasını okuyan Ayşe Doğan’ın konuşmasını aşağıdaki kayıttan izleyebilirsiniz.

30-31 Mart tarihleri arasında Ankara Elektirk Mühendisleri Odasının ev sahipliğinde  Sinop Nükleer Güç Santrali’nin kurulmasının Karadeniz’in ekolojisine vereceği zararları ortaya koyan, risklerine dikkat çeken bir sergi  düzenlemiş olan  Samsun EMO başkanı Mehmet Özdağ nükleer santralin gerçeklerine, Akkuyu NGS projesine dair  çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Haber: Pınar Demircan

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.