Nükleer karşıtı aktivistler için ders zili çalıyor

Yeşiller Partisi İklim Değişikliği ve Enerji çalışma grubu tarafından Çernobil25 Kampanyası’nın bir parçası olarak düzenlenen “Çernobil25 Antinükleer Aktivist Okulu” 27 Şubat 2011 Pazar günü İstanbul Yeşil Ev’de yapılıyor.

Yeşiller Partisi İklim Değişikliği ve Enerji çalışma grubu tarafından Çernobil25 Kampanyası’nın bir parçası olarak düzenlenen “Çernobil25 Antinükleer Aktivist Okulu” 27 Şubat 2011 Pazar günü İstanbul Yeşil Ev’de yapılıyor.

2011 yılı Çernobil felaketinin 25. yılı. Yeşiller’in bu nedenle başlattığı kampanya kapsamında yapılan eğitim, yeni nükleer karşıtı aktivistlerin nükleer enerji konusundaki birikimini arttırmayı hedefliyor.

Derslerde nükleer santrallerin nasıl çalıştığı, nükleer karşıtı hareketin tarihi, nükleer enerjiye ve yenilenebilir enerjilere genel bakış, hukuki çerçeve ve nükleer karşıtı aktivizm gibi konular yer alacak.

Eğitmenler İTÜ Enerji Enstitüsü uzmanlarından nükleer enerji mühendisi Dr. Şükran Çavdar, Yeşiller Partisi eşsözcüsü halk sağlığı uzmanı Dr. Ümit Şahin, Yeşiller Partisi İklim ve Enerji Çalışma Grubu üyesi ve eski Greenpeace enerji kampanyacısı Korol Diker ve Yeşiller ve Greenpeace enerji aktivisti Alidost Numan.

Katılımın herkese açık ve ücretsiz olduğu nükleer karşıtı aktivist okulu için önceden telefon veya e-mail yoluyla kayıt yaptırmak gerekiyor. Katılımcı sayısının 40 kişi ile sınırlı olduğu eğitime kayıt için 212 244 77 80 numaralı telefon aranabilir veya [email protected] adresine e-mail atılabilir.

Yer: İstanbul Yeşil Ev – İstiklal Caddesi Balo Sokak No: 21/1 Beyoğlu – İstanbul

PROGRAM

27 Şubat 2011 Pazar

11:00 – 11:45 – Nükleer Santral Nedir? Nasıl Çalışır? – Dr. Şükran Çavdar (Nükleer enerji mühendisi)

11:45 – 12:00 – ARA

12:00 – 12:45 – Nükleer Atıklar- Dr. Şükran Çavdar (Nükleer enerji mühendisi)

12:45 – 13:15 – ÖĞLE ARASI

13:15 – 13:45 – Nükleer Karşıtı Hareketin Tarihi- Dr. Ümit Şahin (Yeşiller Partisi)

13:45 – 14:00 – ARA

14:00 – 15:00 – Nükleer Güvensizlik- Dr. Ümit Şahin (Yeşiller Partisi)

15:00 – 15:15 – ARA

15:15 – 16:00 – Nükleer Enerji ve Alternatifleri– Korol Diker (Yeşiller Partisi)

16:00 – 16:15 – ARA

16:15 – 17:00 – Anlaşmalar ve Hukuki Çerçeve- Alidost Numan (Yeşiller Partisi)

EĞİTMENLER

Şükran Çavdar, Dr.: Nükleer enerji mühendisi, İTÜ Enerji Enstitüsü öğretim üyesi.

Ümit Şahin, Dr.: Hekim, Halk Sağlığı Uzmanı. Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü ve İklim Değişikliği ve Enerji Çalışma Grubu Üyesi, Üç Ekoloji dergisi yayın yönetmeni.

Korol Diker: Yeşiller partisi üyesi. İklim Değişikliği ve Enerji Çalışma Grubu Üyesi, İklim değişikliği, nükleer enerji, yenilenebilir enerji ve enerji politikaları konusunda çalışıyor.

Alidost Numan: Yeşiller Partisi PM üyesi, İklim Değişikliği ve Enerji Çalışma Grubu Üyesi ve Aktivisti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR