Dünya

Notre Dame ‘kısa devre’ kurbanı

0
Mandatory Credit: Photo by CHRISTOPHE PETIT TESSON/POOL/EPA-EFE/REX/Shutterstock (10205506cs) A view of the cross and the sculpture 'Pieta' by Nicholas Coustou behind debris inside the Notre-Dame de Paris in the aftermath of a fire that devastated the cathedral, in Paris, France, 16 April 2019. The fire started in the late afternoon on 15 April in one of the most visited monuments of the French capital. Cathedral of Notre-Dame of Paris fire aftermath, France - 16 Apr 2019

50 kişilik bir ekiple sürdürülen soruşturma hakkında bilgi veren bir adli tıp yetkilisi, yangının elektrik sistemindeki bir kısa devresi neticesinde çıkmış olabileceğini söyledi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki 850 yıllık Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangınla ilgili soruşturma hakkında bilgi veren bir yetkili, yangının elektrik sistemindeki kısa devre nedeniyle çıkmış olabileceğini söyledi.

Yangından sonra tam teşekküllü bir inceleme yapılamadığı için, katedralin içindeki paha biçilmez eserlerin ne kadarının zarar gördüğü henüz bilinmiyor.

Pazartesi günü çıkan yangınla ilgili soruşturma 50 kişilik bir ekiple devam ediyor. Bir adli polis memurunun yaptığı açıklamaya göre, araştırmacılar yangının elektrik sisteminden kaynaklanan kısa devre sonucu çıkmış olabileceğini düşünüyor. Adını vermeyen yetkili, içeride bulunan molozların güvenlik riski oluşturduğunu ve bu yüzden araştırmacıların katedralde tam teşeküllü bir inceleme yapmasına henüz izin verilmediğini kaydetti.

Paris Başsavcısı Remy Heitz, yangının kasıtlı çıkarıldığına dair bir işarete ulaşmadıklarını söylemişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.