Dünya

New York’ta işgal yürüyüşü başladı

0

Baharın gelmesiyle yeniden ve güçlenerek dönen “İşgal” (Occupy) hareketinin New York’ta düzenlediği büyük yürüyüş başladı. Yürüyüş internetten canlı olarak takip edilebiliyor. Barışçıl eylemde polis kuvvetlerinin gerçekleştirdiği tacizler nedeniyle gergin anlar yaşandığı, barışçıl eylemlerini sürdüren “işgalcilerin” tutuklandıkları bildiriliyor. Tutuklananlar arasında yerde sürüklenen 16 yaşında lise öğrencisi bir kadın da var. Tamamen yatay iletişimde olan işgalciler, birbirlerini kollayarak ve internet üzerinden iletişimlerini koruyarak yürüyorlar.

Bugünkü yürüyüşün özel bir amacı da var. Occupywallst.org adresinden yapılan duyuruda “Bugün New York Polis Departmanı’na karşı doğrudan harekete geçiyoruz. Bizlere saldırdılar, bizi gözetlediler, hiç bir sebep göstermeden “gözaltına alma” lafı altında bizleri sokaklardan kaçırdılar, rehin aldılar. Bizler, yani artık susmamaya karar vermiş olan %99, sesimizi duyurmaya karar verdik. New York Polis Departmanı eski müdürü Raymond Kelly, sana sesleniyoruz: Biz seni görevden almaya karar verdik. Bugün bize yönelteceğin her türlü şiddet, bu kararımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtlayacaktır” dendi. Açıklamada emniyet müdürü Raymond Kelly için “eski müdür” denmesi dikkat çekiyor; başladığı tarihten itibaren kullandığı etkili iletişim diliyle ünlenen Occupy hareketi, “eski” sıfatını kullanarak halk olarak verdikleri kararın bağlayıcılığına dikkat çekiyor.

TSİ 21:00 itibariyle polisin Spring ve Mulberry caddelerini kapattığı bildiriliyor. Yürüyüş sırasında internetten yayın yapan işgalciler coplarını ellerinde tutan polislerin yanlarına giderek isim ve sicil numaralarını okuyor. Polislerin bu duruma herhangi bir tepki vermediği gözlemleniyor.

Yürüyüşcüler, “Biir, biz halkız; ikiii, biz beraberiz; üüç, biz işgalciyiz”, “S.kilmiş polis”, “Anti-kapitalist!” gibi sloganlar atıyor.

Müzikli, danslı, şenlikli olarak devam eden yürüyüş hareketin web sitesinden canlı olarak izlenebilir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.