İfade ÖzgürlüğüKültür-SanatManşet

Netflix’in zorlu Türkiye adaptasyonu sürüyor

0

Netflix’nin, Türkiye’de yaşadığı çileler bitmiyor. Kurum yaptığı açıklamada “Designated Survivor” dizisinin bir bölümünün “yetkililerin talebi üzerine” Türkiye platformundan kaldırıldığını duyurdu.

Daha öncesinde ise Aşk 101 dizisi henüz başlamadan çeşitli gazetelerde ve sosyal medya hesaplarında hedef gösterilmiş, RTÜK tarafından Netflix’e “Gözümüz üzerinizde” uyarısı yapılmıştı.

Netflix’i yerel kanunlara uydurdular

Variety ve Deadline’ın haberine göre, Netflix yaptığı açıklamada, kaldırma işleminin Türkiye’deki “yerel kanunlarla uyum içinde olmak için” yapıldığını söyledi. Söz konusu bölüm, dünyanın geri kalanında hala platformda.

Dizinin ikinci sezonun yedinci bölümünde, Türkiye’nin cumhurbaşkanını canlandıran “Fatih Turan” (Troy Caylak) adındaki karakter, ABD başkanı Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) ile karşı karşıya geliyordu.

Dizinin ilk iki sezonunun yapımcılığını, Amerikan ABC televizyonu, uluslararası dağıtımını ise Netflix üstlenmişti. ABC’nin diziyi iptal etmesi üzerine Netflix yapıma devam ederek üçüncü sezonu çekmişti.

Yapım daha önce Türkiye’de, dizideki ABD başkanı karakterin Türkiye yönetimi ve Türkiye’de gerçekleştiği belirtilen darbe girişimiyle ilgili sözleri nedeniyle eleştirilmişti. Variety, Designated Survivor dizisinin Türkiye ve ABD arasında bir dönem gerilen siyasi ilişkilere yer verdiğini aktarıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.