LGBTİ+İfade ÖzgürlüğüManşet

Akit hedef gösterdi, RTÜK uyardı: ‘Aşk 101’ yayına başlamadan hizaya çekildi

0

Netflix‘in 24 Nisan’da gösterime girecek olan “Aşk 101” adlı dizisi hakkında @Love101Netflix adlı bir sosyal medya kullanıcısı tarafından atılan, “Bizler renkli gökkuşağı altındaki renkli insanlarız! Osman?” şeklindeki tweet, medyada LGBTİ+fobik söylemleri beraberinde getirdi.

‘Gözümüz üzerlerinde’

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin bugün konuyu homofobik bir söylemle gündeme getiren Akit Gazetesi’ne şunları söyledi:

Uyardık, gözümüz üzerlerinde. Çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine göz yummamız mümkün değildir. Kırmızı çizgilerimiz bellidir. RTÜK yönetimi olarak toplumumuzu rahatsız edecek her türlü yayın içeriğine geçit vermemekte kararlıyız.

Yerli ve yabancı seç-izle platformlarıyla zaman zaman bir araya gelerek talep ve beklentilerini ilettiklerini ve “kırmızı çizgilerini” kendilerine aktardığını söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

“Denetim mekanizmalarımızı da oluşturduk. İzleme ve Değerlendirme Dairemizin uzmanları diğer yayınları olduğu gibi isteğe bağlı yayıncılık alanını da sıkı bir şekilde takip ediyorlar. Görevimiz gereği gözümüz üzerlerinde. Gerekli hallerde kendilerini önce sözlü uyarıyoruz. Şifahi yaptığımız ikazları dikkate aldıklarını da gördük.”

Aksi bir durumda tavrımız bellidir

Şahin ayrıca platform yöneticileriyle iletişime geçerek sosyal medyadaki iddiaları sorduklarını, platformun ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirttiğini söyledi.

“Toplumumuzun milli ve manevi değerlerine aykırı olası yayınlara karşı müsamaha göstermeyeceklerini” söyleyen Şahin, dizide eşcinsel bir karakter olduğu iddiasını kastederek “Aksi bir durumda tavrımız bellidir ve nettir” dedi.

Akit gazetesinde geçtiğimiz gün “Net provokasyon” başlıklı bir haber yayımlanmış, ve haberde şu ifadeler kullanılmıştı:  “Asil Müslüman Türk milletinin mukaddesatına saldıran LGBTİ’li sapkın eşcinseller, şimdi de dijital yayın platformu Netflix aracılığıyla propaganda yapmaya başladı. Netflix Türkiye tarafından çekimleri tamamlanan ‘Love 101’ isimli sapkın dizi 24 Nisan’da gösterime girecek. Ramazan-ı Şerif’in ilk günü yayınlanacak olan dizi, Türk oyunculardan oluşurken, LGBTİ’li bir sapkını canlandıracağı iddia edilen karakterlerden birinin isminin Osman olması dikkat çekiyor.”

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.