Haber HattıManşetSivil Toplum

Nesin Vakfı çocukları için başlatılan kampanyaya destek büyüyor: Hedef 2 milyon TL

0

1973 yılında Aziz Nesin tarafından kurulan Çatalca’daki Nesin Vakfı, 14 dönümlük arazisine artık sığmıyor. Vakıf, arazinin hemen karşısındaki 8 dönümlük araziyi almak istiyor. Bu alım işlemi için ise 2 milyon liraya ihtiyaç var. Şimdiye kadar 1 milyon 500 bin lira toplandı. Bağışçıların ismi eğer alınabilirse yeni kampüste ölümsüzleştirilecek.

Ali Nesin, Vakıf arazisinin genişleyebilmesi için 500 bin liraya daha ihtiyaç olduğunu hatırlattı ve şu mesajı paylaştı:

“Komşu arazinin 2 milyon liraya satılığa çıkarıldığını söylemiştim geçen hafta. Bir haftada 1,5 milyon lira bağış geldi. Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Sağ olun, var olun. Güzel işler yapmaya devam edeceğiz.

500.000 lira kadar eksiğimizin olduğu gözünüzden kaçmamıştır herhalde… Gerek bağışta bulunarak, gerek yakın çevrenizde duyurarak gereğini yapacağınızdan hiç kuşkum yok.

Aziz Nesin’in tüm yazılı vasiyetini yerine getirdik. Vasiyet dışı bazı arzuları daha vardı, onların da çoğunu yerine getirdik. Bir ikisi eksik kaldı. Şu an almak istediğimiz arazi gerçekleştiremediği arzularından biriydi. Bugün yarın mutlu haberi duyururum diye umuyorum.

Bir de derenin öbür tarafındaki araziyi almak isterdi. Alıp derenin üstüne bir taş köprü inşa edecek… Sadece taş köprünün güzelliği için, başka bir nedenden değil… Hayal adamıydı babam, hayal kurarak mutlu olurdu. O araziyi aldık, ama zemin müsait olmadığından taş köprüyü yapamadık. Aklımızda. Bir gün yapacağız.

Bir de ilkokul isterdi. İlkokul için girişimde bulunduk. Arazi, planlar, projeler, eğitim felsefesi… Her şey hazırdı, ama maalesef o ekonomik kriz döneminde fizibiliteyi yerli yerine oturtamadık ve projeden vazgeçmek zorunda kaldık. Giriştiğimiz her işi başarıyla sonuca ulaştırmak gibi bir ilkemiz var. İlkokul projesinin o dönemde o ilkeye uyması zordu. Şu an üstünde çalıştığımız bir fen lisesi projemiz var. Fen lisesinden sonra bir ilkokul kurabiliriz.”

Nesin Vakfı’ndan sevgiler, saygılar.

Ali Nesin

Vakfın bağış için açtığı banka hesabının bilgileri:

Nesin Vakfı

Hesap No: 1042-0741176 İş Bankası Parmakkapı Şubesi

IBAN: TR280006400000110420741176

Kredi kartıyla bağış için: https://www.nesinvakfi.org/bagis-yap.php#kredi-karti

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.