2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Ali Babacan: Toplanan paralar şeffaf bir şekilde dağıtılmalı

0

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında yapılan bağışlara ilişkin, “Toplanan paraların mutlaka şeffaf olarak dağıtılması lazım. Milyonlarca insanın televizyon başına toplanıp açık bir şekilde toplanan yardımın, yine açık ve şeffaf bir şekilde dağıtılması lazım” dedi.

Babacan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, “Hep birlikte, el ele vermeden yaraların sarılması mümkün değil. Bunun için de çok iyi bir plan, organizasyon gerekiyor” diye konuştu.

Diyarbakır’a giderek Koşuyolu Parkı’nda açıklamalarda bulunan Babacan, depremzedelerin yaralarının sarılması ve yeni konutların inşası için organize edilen “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında toplanan paraların şeffaf şekilde dağıtılması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

Bu millet basiretli, sağduyusu yüksek ve metanetli. Evladını enkazdan çıkarıp, toprağa verip, yardım dağıtma merkezine koşan insanları gördüm. Ülkeyi yönetenlerle millet el ele vererek bu sorunları aşacak. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman inanın Türkiye çok çabuk ayağa kalkacak, koşmaya başlayacak.

Antakya, Gaziantep, İslahiye ve Nurdağı, Kahramanmaraş ve Adıyaman, Pazarcık, Elbistan, Malatya ve Elazığ‘da bulunduğunu aktaran Babacan, ülke genelinde en acil ihtiyaçların çadır ve bu çadırların ısınması, çadırların zemin izolasyonu ve seyyar tuvaletler olduğunu söyledi.

Hasarın büyüklüğünün ve etkilenen geniş coğrafyanın güçlü organizasyon gerektirdiğini vurgulayan Babacan, şöyle konuştu:

“Nereden bakarsanız bakın deprem 11 ilde çok büyük hasara yol açmış. Çok büyük insan kaybına yol açmış bir afetle karşı karşıyayız. Böylesine büyük bir afetin altından merkezi hükümetin, iktidarın tek başına kalkması mümkün değil. Mutlaka merkezi hükümetin, bakanlıkların yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, gönüllülerle beraber çalışıyor olması lazım. Bunun için de çok iyi bir plan, organizasyon gerekiyor.”

Ali Babacan ve eşi Ülkü Zeynep Babacan, “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına destek olmak üzere birer maaşlarını bağışlamıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.