EğitimManşetTürkiye

Nesin Matematik Köyü Yaz Okulları için kayıtlar başladı

0
Fotoğraf: nesinkoyleri.org

Nesin Matematik Köyü‘nde lise, lisans ve lisansüstü yaz okullarına kayıt başladı. Programa, ihtiyacı olan öğrenciler burs başvurusunda da bulunabiliyor.

Katılımcıların fiziksel bir engeli olmadığı sürece dönüşümlü bir şekilde köyde çamaşır, bulaşık, temizlik, bahçe bakımı, yemek gibi gündelik işlere yardımcı olmaları bekleniyor.

TMD Lisans ve Lisansüstü Yaz Okulu

Bu programla matematik bölümü lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yaz tatillerini akademik olarak değerlendirmek, temel eksiklerini gidermek, kısıtlı zaman sebebiyle müfredata sığmayan önemli ve temel konularda öğrencileri bilgilendirmek ve öğrencilerin yurtiçinden, yurtdışından matematikçilerle tanışmaları amaçlanıyor.

Programa bir matematik bölümüne kayıtlı her öğrenci kendisine uygun bölüme katılabilirken, matematik bölümü dışında gelecek katılımcılar ancak istisnai ve yer varsa kabul ediliyor.

Günde 8 saat ve ve haftada 6 çalışma gününün olduğu belirtilen TMD Lisans ve Lisansüstü Yaz Okulu, 19 Temmuz’dan tarihinden 26 Eylül’e kadar devam edecek.

Katılımın tam hafta sayısı kadar olması gerektiği belirtilen programda, en az iki derse kayıt olma şartı var.

Fotoğraf: nesinkoyleri.org

Lisans ve lisansüstü öğrencilerinin çadırlarda konaklayacakları belirtilen program için katılımcıların fiziksel bir engel olmadıkça dönüşümlü olarak köyde çamaşır, bulaşık, temizlik, bahçe bakımı, yemek gibi gündelik işlerde yardımcı olmaları isteniyor.

Her dersin yaklaşık iki saate yakın sürdüğü yaz okulunda, isteyen lisans öğrencileri lise programından da ders seçebilecek.

Yaz okulu ücreti

Yaz okulu günlük ücreti, köy evlerinde (koğuşlarda) kalmak isteyen katılımcılar için 230 TL iken, çadırda kalacaklar için bu fiyat 172 TL.

Ücret ödeyemeyecekler için imkanlar dahilinde burs verildiği belirtilse de konuyla ilgili “Pandemi imkanlarımızı çok kısıtlamıştır, bütçenizin izin verdiği ölçüde yaz okulumuza katkıda bulunacağınızı umuyoruz” denildi. Burs öncelikli olarak matematik bölümü öğrencilerine veriliyor.

Programa buradan başvurulabiliyor.

Mustafa Yağcı Lise Yaz Okulu

Altı programdan oluşan yaz okulunun ilk beş programında koğuşlarda kalmak isteyenler için 4 bin 750 TL, çadırda kalmak isteyenler için de 3 bin 950 TL olduğu belirlendi.

Altıncı programın ücreti koğuşlarda kalanlar için 2 bin 375 TL, çadırlarda kalanlar için de bin 975 TL. Ücrete barınma, dört öğün yemek, çay, su ve temel ihtiyaçlar dahil iken, geziler bu ücrete dahil edilmiyor.

Programla ilgili detaylara ve başvuru formuna buradan ulaşılabiliyor.

Nesin Matematik Köyü Lise Yaz Okulları

21 Haziran – 5 Eylül tarihlerinde de ise öğrencileri ve öğretmenleri için beşi ikişer, biri tek haftalık haftalık olmak üzere altı yaz okulu gerçekleştirilecek.

Sadece matematiği öğrenmek isteyen meraklı öğrencilere hitap eden programa, öğretmenler ve üniversite öğrencileri de katılabiliyor.

İlk beş yaz okulunun ücreti ise dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temek ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 3 bin 200 TL, çadırlar için 2 bin 400 TL.

Matematik 6 Programı’nın koğuş ücreti de bin 600 TL, çadır ücreti bin 200 TL.

Bu programa da ihtiyacı olan öğrenciler burs için başvurabiliyor.

Programla ilgili detaylara ve başvuru formuna buradan ulaşılabiliyor.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.