ManşetTürkiye

Boji’ye kumpas kuran kişi hakkında suç duyurusu

0

İstanbul‘da tramvaya kaka yaptığı iddiasıyla hedef alınmak istenen ancak kamera görüntüleri ile kendisine kumpas kurulduğu ortaya çıkan İstanbul’un gezgin köpeği Boji’ye kumpas kuran şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Taner Saraç isimli yurttaş, Boji’ye kurulan kumpasla ilgili İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu için dilekçe verdi.

‘Toplum sağlığını tehlikeye attı’

Dilekçede yaşanan olay “Geçtiğimiz günlerde Ulusal Basın ve Sosyal medyada konu olan zaman zaman İstanbul ulaşım hatlarında ve araçlarında görülen “BOJİ” isimli sokak köpeğini kullanarak toplum içerisinde sokak köpeklerine karşı olumsuz düşünceler ve nefret uyandıran ve resmi bir kurumu karalayan, suç teşkil eden görüntüler gündeme düştü” sözleriyle anlatıldı.

Dilekçede “Görüntülerde eylemi gerçekleştirdiği net olarak belli olan bu şahıs toplu ulaşım aracına dışkı koyarak toplum sağlığını tehlikeye ettiği gibi bir kurumu karalamak adına yalan haber üretebilmek için sahte delil oluşturarak suç işlemiştir. Şahıstan davacı ve şikayetçiyim, aşağıdaki linkten suçu sabit olduğu anlaşılan görüntülere ulaşarak, şahsın kimliğini tespit edilerek hakkında TCK’nın ilgili maddelerinden cezalandırılmasını arz ve talep ederim” ifadeleri yer aldı.

Neler yaşandı?

Sosyal medyada otobüs, metrobüs, vapur gibi toplu taşımayla İstanbul’un dört bir yanını dolaşan, kendi kartı bile olan köpek Boji’nin tramvay koltuğuna dışkıladığı iddiası ortaya atıldı.

Daha sonra İBB Sözcüsü Murat Ongun tarafından paylaşılan ve tramvaydaki kamera kayıtlarına dayanan videoda “Boji’nin tramvaya kaka yaptığı iddia edilmişti. Ama kameralar bize bu akıl almaz görüntüleri gösterdi, izleyin” denilerek, dışkıyı bir yolcunun bıraktığını gösteren görüntüler paylaşıldı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, tramvaya pislediği iftirasıyla kumpas kurulan Boji için geniş arazili evi olan bir aile arandığını duyurarak “Bunca spekülasyondan sonra başına bir şey gelmesinden korkuyoruz” dedi.

Bu açıklamanın ardından İzmir’in Selçuk ilçesindeki Nesin Matematik Köyü ve Demet Akalın Boji’ye talip oldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.