ManşetTürkiye

Nedim Şener Dink kararını değerlendirdi

0

Odatv davasının duruşmasında tutuklu gazeteci Nedim Şener, Dink kararını Cumhuriyet gazetesine değerlendirdi.

Hilal Köse’nin haberine göre;

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink davasına ilişkin değerlendirmede bulunan Nedim Şener kararın kendisini haklı çıkardığına dikkat çekti. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’e Odatv davasının duruşması sırasında açıklama yapan Şener, “Karar iyi ki ben tutuklu iken çıktı. Herkes gördü. 11 aydır beni susturdular ama yine de gerçeği hapsedemediler. Ben 5 yıl önce bunları yazdım, şimdi kendileri ‘örgüt’ diyor” diye konuştu.

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün tutuklu yargılandığı Odatv davasının dokuzuncu oturumu ise dün yapıldı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, davanın tek müştekisi olan gazeteci yazar Nazlı Ilıcak’ın, celse arasında mahkemeye ifade verdiği ve şikâyetinden vazgeçtiği de açıklandı. Tutuklu sanık Doğan Yurdakul, “Anjiyo olmam gerekiyor” deyince, Başkan Mehmet Ekinci “Rapor geldiğinde gerekli değerlendirmeyi yaparız” diye konuştu.

Örgüt üyesi olduğunu ileri süren gazetecilerin duruşmaya çağrılmasını isteyen gazeteci Nedim Şener, “Bizden eş olur, baba olur ancak terörist olmaz sayın başkan. Vereceğiniz karar çocuklarımızın geleceği için çok önemli” dedi. Şener’in, eşi Vecide Şener’e kızının karnesini sorması ise izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

‘Cellatlığa devam ediyor’

Şener, kendisini örgüt üyesi gibi gösteren yazılar kaleme alan gazeteciler Rasim Ozan Kütahyalı, Şamil Tayyar, Yiğit Bulut, Önder Aytaç’ın mahkemede bilgilerinin alınmasını isteyerek, “Gelip yazdıklarını savunsunlar. Nazlı Ilıcak şikâyetinden vazgeçti ancak savcılığa, hâkimliğe, cellatlığa dışarıda devam ediyor” dedi. Şener, mahkemeye, Kaşif Kozinoğlu hakkında dinleme kararı talebini reddeden savcılık yazısını sundu. Şener, şöyle konuştu: “‘Savcılık, daha önceki 5 dinleme kararının sonucunda suçla bağlantılı konuşmaya rastlanmadığını’ belirtmiş. Bu yazı dosyada yok. Kozinoğlu’nu bir satırlık yazı ile Ergenekoncu yaptılar, öyle öldü. Kozinoğlu’nun durumu bu iken, Dink’i valilikte tehdit eden, Bedrettin Dalan’a kaç diyen Özel Yılmaz, şu anda MİT İzmir Bölge Müdürü. Savcı Zekeriya Öz, Yılmaz’ın ifadesini bile almadı.” Savcı Öz’ün, Ergenekon soruşturmasıyla Dink cinayetini birleştirme yoluna gitmediğine dikkat çeken Şener, “Sorgum sırasında bu konuyu onunla tartıştım. Bizi tutukladığıyla kaldı” dedi. Şener, “Burada olmamın tek sebebi Dink cinayetinin bir yerlere varıyor olması” diye konuştu.

‘Dosya virüsle yüklendi’

Yarım kalan savunmasına devam eden Hanefi Avcı ise iddianamede, suç unsuru olarak gösterilen dosyaların Odatv bilgisayarında oluşturulmadığını, virüsle dışarıdan yüklendiğini, aynı uzunluktaki dosyaların bile hash değerlerinin farklı olduğunu ifade etti. Odatv bilgisayarına yüklenen 150 dosyaya normal kullanıcı tarafından ulaşılamadığını söyleyen Avcı, “Bu dosyalar, sanki, birileri bulsun diye yüklenmiş. 100 dosya 2 saniyede yüklenemez” dedi. 20 yıllık terör uzmanı olarak bu dokümanlara örgüt dokümanı denemeyeceğini söyleyen Avcı, “Terör uzmanları bir örgüt dokümanının şifresini çözmek için günlerce uğraşır. Bu dosyalarda ne gizlilik, ne şifre, ne de kodlama var” dedi. “Haliç’te Yaşayan Simonlar” isimli kitabı hakkında konuşan Avcı, “Hakkımdaki tek delil kitap” dedi. “Benden bir şey isteyecek en son kişi Doğu Perinçek’tir” diyen Avcı, Yalçın Küçük’le de fikirlerinin uymadığını kaydetti.

Duruşmada söz alan davanın tutuksuz sanıklarından Odatv Ankara Temsilcisi Ahmet Mümtaz İdil de “Mustafa Balbay’a mektup yazmam bile suç sayılmış” dedi. Davaya 27 Ocak Cuma günü devam edilecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.