Spor

NBA’de yeni sezon 15 Aralık’ta başlayabilir

0

11 saat süren toplantının ardından NBA‘de lokavt sona ermese de oyuncular sendikası, takım sahiplerinin yeni önerisini inceleme kararı aldı. Yeni teklif kabul edilirse sezonun 15 Aralık’ta başlayacağı belirtildi.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nde (NBA), lokavtın sona erdirilmesi için yapılan görüşmelerde dün gece de anlaşma sağlanamadı ancak takım sahiplerinin Oyuncular Sendikası’na yeni bir öneride bulunduğu ve sendikanın bunu inceleyeceği bildirildi.

New York’da 11 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan sendika yetkilileri, görüşmeyi incelemek ve belki de üyelerinin onayına sunmak için süre istedi.

Sendika yetkililerinden Billy Hunter, görüşmeden sonraki açıklamasında, ellerindekinin ”Dünyanın en iyi teklifi olmadığını” söyledi.

Bu yeni teklifin sendika tarafından kabul edilmesi halinde sezonun 15 Aralık’ta başlayabileceği belirtiliyor.

NBA Başkanı David Stern de basına yaptığı açıklamada, iki tarafın da endişelerini giderecek bir teklif sunduklarını ve her takımın 72 maç yapacağı yeni sezonun 15 Aralık’ta başlayabileceğini söyledi.

NBA’de 1 Temmuz’da başlayan lokavtın sona erdirilmesi için yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine kasım ayındaki 221 maç iptal edilmişti.

Görüşmelerde özellikle oyuncu maaşları ve NBA gelirlerinin paylaşılması konusunda anlaşmazlık bulunuyor.

NBA takımlarının sahipleri, ligdeki 30 takımdan 22’sinin geçen sezon zarar ettiğini ve bu nedenle oyuncu gelirlerinin azaltılması gerektiğini savunuyor.

Yöneticiler, ilk önce son sözleşmede yüzde 57 olarak belirlenen oyuncu gelirlerini yüzde 47’ye çekmek ve oyuncularla daha kısa süreli kontratlar imzalanmasını talep ettiler.

Oyuncular sendikası ise görüşmelerde, yüzde 57 olan gelirleri yüzde 53’e indirmeyi kabul etti. Son görüşmelerde oyuncular bu oranı yüzde 52’ye kadar çekmişti, ancak takım sahipleri bu oranın yüzde 50-50 olarak belirlenmesinde ısrarcı.

NBA tarihinde maçlar, ikinci kez iş sözleşmesindeki bir anlaşmazlık nedeniyle ertelendi. Daha önce benzeri bir kriz 1998-1999 sezonunda meydana gelmiş ve o dönem normal sezonda bir takım 82 yerine 50 maç yapmıştı. 1998-1990 sezonu şubat ayında başlamış, lokavt 204 gün sürmüştü.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.