DünyaManşet

NATO’dan düşürülen Rus Uçağı ile ilgili olağanüstü toplantı çağrısı

0

NATO, Türkiye-Suriye sınırında bir Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle olağanüstü toplantı çağrısı yaptı. NATO’dan yapılan açıklamada Türkiye ile yakın bir iletişim içinde olunduğu belirtildi.

50

Türkiye – Suriye sınırında Rusya’ya ait SU-24 tipi savaş uçağının Türk F16’ları tarafından düşürülmesinin ardından NATO akşam saat 18.00’de (TSİ) (24 Kasım Salı) olağanüstü toplantı çağrısı yaptı. NATO tarafından yapılan açıklamada, “NATO durumu yakından izliyor. Türk yetkililer ile iletişim halindeyiz” denildi.

Başbakan Davutoğlu daha önce düşürülen uçakla ilgili NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması talimatı verdiğini bildirmişti.

Rus Interfax ajansının verdiği bilgilere göre, Rusya Savunma Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında ise düşürülen uçağın Suriye hava sahasından hiç çıkmadığı belirtildi. Kremlin Sözcüsü de konuya dair açıklamasında bunun ‘çok ciddi bir olay’ olduğunu ancak henüz sonuç çıkartmak için erken olduğunu belirtti.

CNN Türk kanalında, pilotlardan birinin Türkmen savaşçıların elinde olduğu, diğerini arama çalışmalarının ise sürdüğü bilgisine yer verildi.

Öte yandan bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da Türkiye’ye bir ziyaret düzenlemesi bekleniyor. Ziyaretin gündeminde, iki ülke arasındaki gerginliklerin yatıştırılması ve Suriye yer alıyor. Rus hava kuvvetleri eylül ayı başından bu yana Suriye’de hava saldırıları düzenliyor. Saldırıların başlamasından bu yana ilk kez bir Rus uçağı düşürüldü.

Rusya Esad hükümetine destek verirken, Türk hükümetinin Suriye’nin ‘Esad’sız bir geleceği’ olması gerektiğini savunuyor.

 

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.