Spor

Nash artık Lakers’lı

0

Phoenix Suns forması giyen Steve Nash, takas yoluyla Melekler Şehri’nin yolunu tuttu. Son yıllarda hep oyun kurucu bölgesinde sorun yaşayan, geçen sezon ortasında takıma katılan Ramon Sessions’tan da beklediği verimi alamayan Lakers, tecrübeli ismi transfer ederek gündeme oturdu.

İki taraftan da doğrulanan transferin resmileşmesi için NBA kuralları gereği 11 Haziran beklenecek.

Tecrübeli oyun kurucuyu elinde tutamayacağı aşikar olan Suns, karşılığında Lakers’tan 2013 ve 2015 ilk tur, 2012 ve 2014’te ise ikinci tur draft haklarını aldı. Suns’tan “sign-and-trade” yani “imzala-takas et” yoluyla ayrılan Nash, yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, 3 yıl için 25 milyon dolarlık bir anlaşmayla takıma katıldı.

Transfer sonrası açıklamalarda bulunan Nash, “Yönetimle konuştuktan sonra benim ve takım için en doğrusunun ayrılmak olduğunu karar verdim. Kulübün de yeni bir yola girmesi için en ideal senaryo buydu. Aldıkları draft hakları ile geleceğe yönelik yatırım yapma fırsatı bulabilecekler” dedi.

38 yaşındaki oyun kurucu, Lakers’ı tercih etme sebeplerinden biri olarak da çocuklarına ve ailesine yakın bir yerde top koşturacak olmasını gösterdi.

Sekiz yıldır formasını giydiği kulübe, yönetime ve taraftara teşekkür eden Steve Nash, “Phoenix Suns, harika bir organizasyon ve taraftarlar gelecek adına umutlu olmalılar. Suns’ın muhteşem taraftarı ve emekçileri için bir gün şampiyonluk kazanmasını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

1996’da geldiği NBA’de büyük başarılara imza atan, iki kez En Değerli Oyuncu, sekiz kez All-Star seçilen, beş kez de asist kralı olan Nash, Los Angeles Lakers’ta ilk yüzüğünü arayacak. Lakers, Kobe Bryant, Andrew Bynum, Pau Gasol gibi yıldızlarla dolu kadrosunu tecrübeli isimle güçlendirerek Batı Konferansı’ndaki egemenliğini yeniden kurmak istiyor.

Steve Nash, Phoenix formasıyla geçen sezonu 12.5 sayı, 10.7 asist ortalamaları ile bitirmişti.

(eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.