DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Mutasyonlu virüs paniği: İngiltere şubat ortasına kadar karantinaya giriyor

0
Fotoğraf: Shutterstock

Koronavirüsün daha bulaşıcı olduğu düşünülen mutasyonunun ilk görüldüğü ülke olan İngiltere‘de hızla artan vaka sayılarının ardından yeni tedbirler getirildi.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, pazartesi akşamı yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında ülkenin tamamen kapatılması gerektiğini söyledi.  Sadece doktor muayenesi ya da iş gibi gerekli eylemler dışında kimsenin dışarı çıkamayacağını söyleyen Johnson, önlemlerin büyük olasılıkla şubat ortasına kadar yürürlükte kalacağını dile getirdi.

Parlamento da tatile ara vererek Çarşamba günü korona gündemiyle toplanacak.

Uzaktan eğitime geçiş

Johnson, bilim insanlarının mutasyon geçirmiş koronavirüsün yüzde 50-70 daha fazla bulaşıcı olduğuna inandığını, bu nedenle insanların virüse yakalanma olasılıklarının çok daha yüksek olduğunu vurguladı.

İngiltere’de üçüncü kez ilan edilen kapanmayla birlikte ilk ve orta dereceli okullar bugünden itibaren uzaktan eğitime geçecek ve ulusal çaptaki sınavlar da ertelenecek.

Vaka üç milyona yaklaştı

Karantina şubat ayı ortasına kadar devam edecek. Bu tarihe kadar bakımevlerinde kalanlar, 70 yaşından büyükler, sağlık ve bakım hizmeti çalışanları ve ciddi derecede hasta olanlar aşılanacak.

Worldometers tarafından paylaşılan verilere göre Birleşik Krallık çapında şu ana kadar 2 milyon 713 bin vaka görüldü. Bu vakalardan 75 bin 431’i ölümle sonulandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.