DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Birleşik Krallık’ta koronavirüs vaka sayıları patladı: Daha sıkı önlemler alınabilir

0
Fotoğraf: Hasan Esen / AA

Birleşik Krallık’ta koronavirüs kaynaklı vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor. Dün açıklanan rakamlara göre, ülkede son 24 saatte 57 bin 725 koronavirüs vakası tespit edildi.

Böylece ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 599 bin 789 olurken, virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 74 bin 57o’e çıktı. Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, daha sıkı önlemlerin alınabileceğine dikkat çekti.

‘Gittikçe daha fazla vaka göreceğiz’

Ülkede hastaneye yatış sayıları bahar ayındaki yoğunluğun üzerine çıkarken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre de hastanelerin şimdiye kadarki en yoğun kışı geçirdiği belirtildi.

Kraliyet Doktorlar Koleji‘nden Prof. Dr. Andrew Godard, katıldığı BBC Breakfast programında konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Noel’in büyük bir etkisi olacağına şüphe yok. Yeni varyantın da büyük bir etkisi olacak, bunun daha bulaşıcı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Güney Doğu’da, Londra’da ve güney Galler’de gördüğümüz büyük rakamların iki ay içinde ülkenin geri kalanına yansıyacağını düşünüyorum. Birleşik Krallık’ta insanlar nerede çalışırsa çalışsın, gittikçe daha fazla vaka göreceğiz ve buna hazırlıklı olmamız gerekiyor.”

Londra ve güneydoğu İngiltere‘deki hastanelerde yoğunluğun artmasından dolayı bazı hastalar başka bölgelerdeki hastanelere sevk edildi.

Galler‘de yoğun bakım danışmanı olan Dr. Ami Jones, hastanelerdeki hasta sayısının çok yüksek olduğuna vurgu yaparak “Salgın orman yangını gibi büyüyor ve hastanelerde çok fazla yerimiz kalmadı.” dedi.

Fotoğraf: AA

‘Daha sıkı önlemler almamız gerekebilir’

Başbakan Boris Johnson, rekor düzeyde artan koronavirüs vakalarını önlemek için önümüzdeki günlerde daha sıkı tedbirlere gerek duyulabileceğini söyleyerek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
Ülkenin bazı kısımlarında önümüzdeki birkaç hafta içinde daha sıkı önlemler almamız gerekebilir. Bu yaklaşımla kesinlikle hemfikirim. Hatta bence vatandaşlarımız da buna katılırlar çünkü aşı kitlesel ölçekte etki gösterene dek virüsle mücadele yöntemlerimiz değişmeyecek.”
Başkan Johnson, önümüzdeki üç ay içerisinde on milyonlarca kişinin koronavirüs aşısı olmasını umduğunu da ekledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.