DünyaManşet

Mursi, ihanetle suçlanıyor

0

Al Ahram gazetesinin bildirdiğine göre Mısır’ın ünlü liberal siyasetçisi Mahmut Hamza, Başsavcılığa yaptığı başvurusunda eski Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi ve Müslüman Kardeşler Örgütü’nü devlete ihanetle suçladı.

Mahmut Hamza başvurusunda Mursi’yi, Filistin’in HAMAS örgütü üyelerine silah ve vatandaşlık vermekle suçladı. HAMAS, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın Filistin’deki uzantısı sayılıyor. Hamza ayrıca, Mursi ve taraftarlarının Mısır vatandaşlarına karşı provokasyon düzenleme amacıyla polis ve askeri üniforma aldıklarını bildirdi.

Mahmut Hamza, Mısır eski Cumhurbaşkanı Mursi’yi basını ve vatandaşları sindirme amacıyla bir dizi yasa hazırlamakla suçluyor.

Bir süre önce Mursi’nin istifasını talep eden kitlesel eylemler gerçekleşmiş, bunun ardından Cumhurbaşkanı askerler tarafından görevden alınmıştı. Mahkemeye çıkarılmayı bekleyen Mursi, ordu güçlerine bağlı bir yerde tutuluyor. Ayrıca Müslüman Kardeşleri Teşkilatı’nın liderleri de tutuklandı. Teşkilat’ın ruhani lideri Muhammet Bediya ise tutuklular arasında bulunmuyor.

(RS)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.