ManşetTürkiye

Murat Karayılan: “Önder Apo’nun başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz”

0

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan Kandil’den yayınlanan ve Kamışlı’daki kutlamalarda sesli olarak yayınlanan Newroz mesajında Abdullah Öcalan’ın sınır dışına çıkma çağrısına olumlu yanıt vereceklerini söyledi.

Konuşmasına Batı Kürdistan halkının devrimini kutladığını söylererek başlayan Karayılan 2013 Newrozu’nun “çok tarihi bir aşamada karşılandığını” belirterek, “Kürt özgürlük mücadelesi bugün Batı Kürdistan’da, Kuzey Kürdistan’da ve tüm Kürdistan’da çok önemli ve hassas bir aşamaya geldi” dedi.
“Bu, demokratik kurtuluş ve özgürlüğün sağlanmasına yönelik bir hamle olarak gündemimizdedir. Unutmamak gerekir ki, bu süreç mücadelenin başarı kazanması sonucu gündeme girmiştir. Batı Kürdistan mücadelesinin başarısı ile Kuzey Kürdistan hamlesi Önder Apo’nun böyle bir adım atmasına yol açmıştır” diyen Karayılan, “Biz bu konuda kendimize güveniyoruz. Ortadoğu’daki mevcut koşullar elimizdeki imkanlar ve gücümüz, Kürdistan’ı özgürleştirmek için bugün bize güven veriyor. Ama biz her koşulda savaş istemiyoruz. Eğer egemen devletler hazır ise, biz de barışçıl yollarla Kürdistan’ı özgürleştirmeye hazırız. Herkes bilmeli ki, PKK savaşa da barışa da hazırdır. Bu temelde, Önder Apo’nun başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu bir mücadele sürecidir, sadece Batı Kürdistan için değil, tüm Kürdistan için önemlidir. Önderliğimiz bu yeni süreçte Kürt sorununu tüm parçalarda çözmek istiyor” şeklinde konuştu.

Bu süreç karşısında herkes görev düştüğünü belirten Karayılan, “2013 yılı ya savaşla ya da barışla çözüm yılı olacak. Kürt sorunu artık çözülecek.  Bu çerçevede Batı Kürdistan’da atılan adımlar, daha sağlam bir temel sunuyor. Sizin devriminiz sadece Batı Kürdistan için değil, tüm Kürdistan için önemlidir. Tüm Kürdistan’ın özgürlüğü için rol oynuyor. Devriminiz aynı zamanda, Suriye devrimi, demokratik bir Suriye’nin kuruluşu için de rol sahibidir ve daha büyük bir rol oynayabilir. Devriminiz Kürt ve Arap halklarının kardeşliği için temel oluşturuyor” şeklinde konuştu.
(Fırat Haber Ajansı)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.