EkolojiManşetYaşamYerel

Muğla Valiliği yeraltı sularını satışa çıkardı: Üç yıllık içme suyu ihalesi

0

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Köyceğiz’e bağlı Yayla mahallesindeki Ekşidibi kaynak suyunu ihaleye açtı.

Doğal kaynak suyunun ihalesi için muhayyen bedel 5,5 milyon TL iken geçici teminat ücreti ise 166 bin TL olarak belirtildi. Yeraltı suyunun üç yıl süreyle kiralanması için duyurulan ihale ise yarın (8 Şubat) başlatılacak.

Yeraltı suyunun içme suyu olarak kullanılması için ihaleye çıkarılması kararı tepki topladı. Muğla Su İnisiyatifi Eşsözcüleri Sebahat Genç ve Serdar Denktaş karara tepki gösteren isimlerden yalnızca ikisi.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın görev ve yetkilerinin, çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmeliğinin 5. maddesinde tanımlandığına dikkat çeken açıklamalarında eşsözcüler, bu görev ve yetkiler arasında yeraltı sularının kiraya verilmesi yetkisinin yer almadığının altını çizdi. Muğla Su İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Muğla YİKOB’un görevi ve yetkisi olmadan su varlıklarının özelleştirilmesi için ihale açması yönetmeliğe aykırı ve suç niteliğindedir. Muğla Su İnisiyatifi olarak suyun yaşam hakkı olduğunu ve ticarileştirilemeyeceğini temel alan çalışmalarımızın gereği olarak Muğla Valiliği’ni suç niteliğinde olan söz konusu ihaleyi iptal etmesi için gereğini yapmaya davet ediyoruz.”

Açıklamada ayrıca MSİ’nin konunun takipçisi olacağı, ihalenin gerçekleşmesi durumunda bu özelleştirme girişiminin durdurulması için her türlü yasal ve meşru mücadelenin verileceği belirtildi.

DSİ’ye dava açıldı
Muğlalı çevre örgütleri DSİ’ye imzaları teslim etti
Geyik Barajı kamunundur, kamuya iade edilmelidir

Muğlalılar seçime girecek adaylardan ‘su’ ve ‘doğa’ sözü istedi

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.