DünyaManşet

Mübarek konuştu: “Bir yere gitmiyorum, hükümeti görevden aldım.”

0

29 Ocak 2011, 0:48 – Mısır’da gösteriler sürerken ülkeyi 30 yıldır yöneten devlet başkanı Hüsnü Mübarek gece yarısı devlet televizyonunda bir açıklama yaptı.

Gösterileri yakından izlediğini ve ifade özgürlüğünden yana olduğunu söyleyen Mübarek Mısır’da istikrarın süreceğini, kaosa izin vermeyeceğini belirtti. Göstericilerin verdiği mesajı anladığını, yoksulluğun önemli bir sorun olduğunu, işsizliği azaltacaklarını, sağlık ve eğitimi geliştireceklerini söyleyen Hüsnü Mübarek ekonomik ve politik reformlar yapacaklarını ve ülkeye daha fazla demokrasi gerektiğini belirtti.

Hükümeti görevden aldığını ve yarın yeni bir hükümet atayacağını açıklayan Mübarek, kendisinin hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi ve Mısrlıları başka ülkeleri örnek almamaları için uyardı.

Yorumcular Mübarek’in konuşmasında iktidarı bırakmasını isteyen göstericilerin taleplerini üzerine alınmadığını ve kontrolu elinde tuttuğunu göstermeye çalıştığını söylerken, bu açıklamayla sokakların durulmasının zor olduğunu belirtiyorlar.

Öte yandan Mısır’da hükümet bugün bütün interneti kapattı ve cep telefonu görüşmelerini engelleyecek cihazları devreye soktu.

Mübarek ülkeyi 1981’den bu yana yönetiyor.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.