Hafta SonuLGBTİ+Manşet

‘Muamma’lı bir Onur Haftası daveti – Fırat Varatyan

0

2. Mersin Onur Haftası tüm coşkusuyla 30 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Her şey hazır sadece sen eksiksin.

Sistemin öğrettikleri ve kendi beyanlarımız arasında sıkışıp kaldığımız, hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu ya da doğru ve yanlışın olup olmadığını kavramaya çalıştığımız bir sürecin içerisinde yuvarlanıyoruz. Öğretilmiş kimliklerin dışarısına çıkmaya başladığımız anda sistemin ötekisi olmuş her bireyin varlığı bu ülkede muamma.

56

Sistemin, hedef göstermek dışında pek kâale almadığı, ‘adam’ gibi adam ya da ‘kadın’ gibi kadın olmayı kabul etmeyen, özgürlüklerini talep eden her birey bu ülkede bir şekilde sindirilip görmezden geliniyor. Otoritenin pek kâale almadığı biz(siz) gibilerden oluşan güruhun varlığı ve meşruluğu otorilerin gözünde de birer muamma.

Öğrettikleri erkekliği, aşkı, kadınlığı, barışı, eğlenceyi, kısacası ‘norm’al olan yaşama şeklini kabul etmeyen bizler(sizler) kendimizi kendi ifadelerimizle gün ışığına çıkarabildiğimiz bir haftaya imza atarken sisteme nanik çekerek attığımız kahkahalarımızla kendi çapında rahat ve keyifli bir hafta programına imza attık.

Programın teması ne olsun diye pek düşünmedik bile, çünkü bu ülkedeki varlığımız gibi bu haftanın konusu da muamma olmalıydı ve oldu. Güzellik muammasını, kadınlık muammasını, bize dayatılmış kimliklerin ne kadar biz olduğuna dair muammayı konuşacağımız dolu dolu bir hafta bizi bekliyor.

LGBTİ’lerin özgürlüğü heteroseksüelleri de özgürleştirecek şiarıyla elele gireceğimiz bu Onur Haftasında senin için de yerimiz var ve bekliyor olacağız.

57

Hayatımız üzerindeki tek söz sahibinin kendimiz olduğunu göstereceğimiz, ‘Herkesin hayatına kimse karışamaz’ cümlesini insanların gözüne sokacağımız bu güzel haftada, nefes alabileceğimiz alan bırakmayan sisteme karşı, tırnaklarımızla kazıdığımız özel alanlarımızda ‘edepsiz’ sayılan kahkahalarımızı atacağız seninle birlikte.

Bizi görmezden gelen sisteme inat en güzel haliyle göstereceğiz, dayanışmayla ve inatla var olup yaşadığımızı.

Kimsenin kimse üzerinde hüküm sahibi olamadığı, bir dünyanın varoluşu için ederken en güzel dansımızı, aramızda seninle motiflerinin ve bedenin yaydığı rüzgarı görmek istiyoruz.

Yarına çıkacağımızın bile muamma olduğu bu ülkede en renkli varoluşumuzla bezeyeceğiz güne kendi motiflerimizi. Ve yok sayacağız bizi görmezden gelen her şeyi. Konuşamadığımız ne varsa konuşmaya, bakamadığımız yarınlara umutla bakmaya ve en önemlisi yaşanacak ve inanacak güzel şeylerin varlığına tanık olmaya çağırıyoruz seni.

Gelmelisin, görmelisin, eşlik etmelisin

58-Fırat Varatyan

 

Fırat Varatyan

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.