Spor

Mourinho Real Madrid’den ayrılıyor mu?

0

Jose Mourinho‘nun bazı futbolcuları ve tribünlerle yaşadığı gerilimin ardından Real Madrid‘den ayrılmaya hazırlandığı iddia edildi.

Mourinho, pazar günü Athletic Bilbao karşısında 4-1 kazanılan galibiyete karşın tribünlerin bazıları tarafından ıslıklanmıştı.

Maçın ardından önde gelen İspanyol gazetecilerden, AS gazetesi muhabiri Siro Lopez, Mourinho’nun sezon sonunda Madrid’den ayrılmaya karar verdiğini söyledi. Lopez, kaynağının da Mourinho’nun en yakınındaki isimler olduğunu belirtiyor.

Daily Telegraph, İspanya basınına atfen, Portekizli teknik adamla oyuncuları ve taraftarların bazıları arasındaki gerilimde bardağı taşıran damlanın Barcelona karşısında kaybedilen kupa maçı olduğunu yazıyor.

Real Madrid’le ligin zirvesinde yer alan ve parlak bir sezon geçiren Mourinho Barcelona maçlarında istediği sonuçları alamıyor.

Yarı finallerin ilk maçında Barcelona, 1-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda Real Madrid’i 2-1 yenmişti.

İspanyol basınına sızan haberlere göre, bu maçın ardından Sergio Ramos, kaleci-kaptan İker Casillas ve Portekizli teknik adam arasında söz düellosu yaşandı.

İddialara göre, basında yer alan ve kendisini hedef alan haberlerde futbolcuların parmağı olduğunu ima eden Mourinho’nun çıkışıyla başlayan tartışma bardağı taşıran damla oldu.

Bu tartışma Real Madrid yanlısı Marca gazetesinde yer alırken, Daily Telegraph Mourinho’nun haberi yalanlamadığına dikkat çekiyor.

Ramos ise haberi yalanladı ve soyunma odasında çatlak olmadığını söyledi.

Mourinho, İspanyol basınında Portekizli yıldız Pepe’nin Barcelona maçında Messi’yi sakatlamaya dönük hamlesi nedeniyle de eleştiriliyor. Pepe, olayda kasıt olmadığını savundu.

Portekizli teknik adam ise taraftarların bazılarının kendisini protesto edip ıslıklamasından rahatsız olmuş görünmüyor. Bilbao maçından sonra konuşan Mourinho, ”Sorun değil. İlk kez başıma geliyor, ama herşeyin bir ilki vardır” dedi.

Mourinho: Beni biçmişsiniz basında.

Ramos: Hayır bayım, siz sadece gazetelerde yazılanları görüyorsunuz, söylediklerimizin tamamını değil.
Mourinho: Tabii, çünkü siz İspanyollar dünya şampiyonusunuz, basındaki dostlarınız da sizi koruyor, kaleciniz gibi.
Casillas: (tartışmanın içinde değil, ama duyunca lafa giriyor) Bayım, burada insanların yüzüne karşı söylenir ne söylenecekse..
Mourinho: (Barcelona maçında) ilk golde neredeydin Sergio?
Ramos: Pique’yi marke ediyordum…
Mourinho: Puyol’u marke etmen gerekirdi..
Ramos: Ama bizi Pique’yle engellemeye calışıyorlardı, markajı değiştirmeye karar verdik.
Mourinho: Ne bu, şimdi de teknik direktörcülük oynamaya mı karar verdiniz?
Ramos: Hayır, ama maçlardaki duruma göre markajı değiştirmeniz gerekir. Siz futbolculuktan gelmediğiniz için bunun bazen yaşandığını bilemezsiniz.

(BBC)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.