Spor

Mourinho 9 yıl sonra yıkıldı!

0

İspanya La Liga’da Real Madrid, Santiago Bernabeu’da Sporting Gijon’a 1-0 mağlup oldu. Evinde son mağlubiyeti 2002 yılında alan Jose Mourinho, 9 yıl aradan sonra yeniden yenilgi ile tanıştı.

Maçta Real Madrid, maça etkili başlayan taraf oldu. Girdiği gol pozisyonlarını ilk 45 dakika boyunca değerlendiremeyen eflatun-beyazlılar, soyunma odasına golsüz eşitlik ile gitti.

İkinci yarıya da büyük bir baskı ile başlayan Madrid ekibi, yakaladığı gol pozisyonlarını cömertçe harcamaya devam etti. Maçın kader anı ise 79. dakikada yaşandı. De las Cuevas, kendi başlattığı atakta soldan gelen ortayı takip etti ve ceza sahası dışına doğru açılan topu sert bir şutla Real Madrid ağlarına yolladı. Konuk takım Sporting Gijon, bu golle 1-0 öne geçti.

Maçın kalan dakikaları ise adeta Sporting’in ceza sahasında oynandı. Başta Adebayor olmak üzere Realli oyuncular girdikleri onlarca gol pozisyonunda kaleci Juan Pablo ve defans oyuncularını geçemedi. Çizgiden çıkan toplar ve direkten dönen şutlar, 9 yıldır evinde maç kaybetmeyen Mourinho’nun umutlarını her dakika daha da azalttı.

Son saniyeye kadar muhteşem bir baskı yapan Real Madrid, beraberlik golünü bulamadı ve Sporting Gijon tarihi bir galibiyete imzasını atmış oldu. Kendi evinde en son mağlubiyetini 2002 yılında Porto’nun başındayken alan Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho, 9 yıl aradan sonra bu üzüntüyü yeniden yaşadı.

Real Madrid’den önce Benfica, Uniao de Leiria, Porto, Chelsea ve İnter’i çalıştıran Mourinho, evindeki son mağlubiyeti 2002’de Porto’nun başındayken almıştı. Porto, 23 Şubat 2002’de kendi sahasında Beira Mar’a 3-2 yenilmişti.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.