ManşetDoğa MücadelesiEkoloji

MNG’nin Kamilet Vadisi’ndeki zararına seyirci kalan yetkililere suç duyurusu

0
Fotoğraf: Arhavi Doğa Koruma Platformu

Arhavi Doğa Koruma Platformu, MNG Holding’in Kamilet Vadisi’nde yarattığı zarar nedeniyle şu ana kadar sorumluluklarını yerine getirmeyen İl Çevre Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve sorumlu firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

18 Haziran Perşembe saat 13.15’te Arhavi Adliyesi önünde bir araya gelen platform üyeleri imzaladıkları şikayet dilekçelerini adliye sundular. Dilekçede “Kamilet Vadisinin katledilmesine seyirci kalan ve görevlerini yapmayan yetkililerin ile firma yöneticilerinin  hesap vermesini ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz” denildi.

Çok sayıda imzalı dilekçe platform üyesi Erdoğan Güler tarafından savcılık makamına teslim edildi. İlçe dışında olan Arhavililer de suç duyurusunu UYAP sistemi üzerinden ve bulundukları bölge adliyelerden gerçekleştirdi. 

Vadi çamura bulandı

Artvin’e bağlı Arhavi ilçesinde bulunan ve yıllardır koruma altına alınması için mücadele yürütülen Kamilet Vadisi’nde MNG Holding tarafından dereye dökülen hafriyat ve yükleme havuzundan sürekli olarak taşırılan su dereyi haftalardır çamura buluyor.

Arhavi Doğa Koruma Platformu ise bölgede Orta Hidroelektrik Santrali (HES) işleten şirketin sözleşmede ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda yer alan kurallara uymadığını iddia ediyor.

Raporda şirket yol yapımında ortaya çıkan hafriyatın önceden belirlenen depolama alanlarında muhafaza edileceği taahhüdünde bulunuyor. Ancak ortaya çıkan görüntüler hafriyatın vadi yamaçlarından aşağıya döküldüğünü ortaya koyuyor.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.