DünyaManşet

Mısır’da naklen devrim

0

Mısır’da dört gün önce başlayan ayaklanma devam ediyor. Kahire’de yüz binlerce kişinin sokaklarda. Gösteriler başta El Cezire olmak üzere televizyon kanallarından ve internetten naklen izlenebiliyor.

Bugün Süveyş’de ateş açan polis kuvvetleri beş göstericiyi öldürdü, en az 870 yaralı var. Göstericiler Kahire’nin merkezinde bulunan iktidardaki Ulusal Demokratik Parti’nin (NDP) merkezini ateşe verdiler. İtfaiyenin de müdahale etmediği yangın sürerken binlerce gösterici yanan parti binasının yanında bulunan ulusal müzenin çevresinde insan zinciri oluşturarak müzeyi yangından ve herhangi bir kundaklamadan korumaya çalışıyor.

Kentteki bazı polis merkezleri de ateşle verildi. Göstericilere yüz binlerce insanın katıldığı, devletin ilan ettiği sokağa çıkma yasağına rağmen halkın geceyi sokakta geçirdiği bildiriliyor. Halkın ortak talebi ülkeyi 30 yıldır diktatörlükle yöneten Hüsnü Mübarek’ten kurtulmak.

Kendisinden bir haber alınmayan Mübarek’in ise ülkeyi terk etmiş olabileceği konuşuluyor, ancak bu haber henüz doğrulanmadı.

Bu arada Mısır Parlamento sözcüsü biraz önce yakında önemli bir açıklama yapacaklarını duyurdu.

(Yeşil Gazete)

Al Jazeera ve diğer kaynaklardan derlenmiştir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.