DünyaManşet

Mısır’da hükümet istifa etti

0

fft81_mf2012645Mısır ‘da ordunun desteklediği hükümet istifa etti. Başbakan Hazım Biblavi, hükümetin istifasını geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’a sunduğunu söyledi. Kabinenin sürpriz istifası, özellikle ekonomi alanında eleştirilen Biblavi’nin bir dizi grevle karşı karşıya kaldığı bir döneme denk geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen darbeci Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi de hükümette savunma bakanı görevini yürütüyordu.

3 Temmuz 2013’te Müslüman Kardeşler kökenli Muhammed Mursi’nin askeri darbeyle devrilmesinin ardından 9 Temmuz’da başbakan atanan ve ordu destekli hükümeti de 16 Temmuz’da yemin eden Biblavi, ‘kabinesinin zor şartlar altında sorumluluk üstlendiğini’ vurguladı. Ekrandan halka seslenen Biblavi, “Hükümet sadece aldığı sonuçlar değil aldığı kararlar temelinde de değerlendirilmeli” dedi.

Biblavi’nin yerini kimin alacağı açıklanmadı. Ancak basına konuşan bir yetkili, Biblavi kabinesinde Bayındırlık ve İskan Bakanı olan İbrahim Mehleb‘in başbakanlığı üstleneceğini söyledi. Reuters’a konuşan bir yetkili de, “Bu, Sisi’nin nisan ortasında düzenlenecek cumhurbaşkanlığına seçimlerinde adaylığını açıklaması için atılması gereken bir adımdı” dedi.

(Radikal)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.