DünyaManşet

Mısır’da 683 kişi daha idama mahkum edildi

0
Muhammed Bedii - fotoğraf: Al Jazeera

Mısır’da 683 Müslüman Kardeşler üyesi hakkında daha idam kararı verildi. AP’nin haberine göre aralarında Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu 683 kişi için mahkeme, kararı müftüye gönderdi.

Muhammed Bedii - fotoğraf: Al Jazeera

Muhammed Bedii – fotoğraf: Getty

Mısır kanunlarına göre, idam kararları mahkeme kararının ardından ülkedeki en yüksek dini otorite olan müftüye gidiyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra karar tekrar mahkemeye gönderiliyor ve burada sonuca bağlanıyor.

Önceki davadan 37 kişi idam edilecek

Ülkede geçtiğimiz ay mahkeme tarafından 529 kişiye idam cezası verilmiş, bu karar tüm dünyada protestolara neden olmuştu. AFP’nin haberine göre Mısır’da mahkemenin geçen ay 529 kişi hakkında verdiği idam kararının 492’si bozularak ömür boyu hapis cezasına çevrildi.

Al Jazeera’ya konuşan Müslüman Kardeşler üyelerinin savunma heyetinden Avukat Muhammed Damati, mahkum olan sanıkların temyiz mahkemesine gitme hakkının olduğunu söyledi. Damati’ye göre mahkeme kararları onaylamazsa dava başka bir mahkemede yeniden görülecek. Kararın onaylanması halinde de cumhurbaşkanının idam kararlarını affetme yetkisi bulunuyor.

(Ajanslar)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.