DünyaManşet

Mısır olmaktan korkan Suriye yönetimi reforma gidiyor

0

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Mısır’daki isyanın bölge ülkelerini yaklaşımlarını gözden geçirmeye zorladığını ve ülkesinde siyasi reformlar başlatacağını söyledi.

Suriye’yi 40 yıldır yöneten Baas rejimini babası Hafız Esad’ın ardından 2000 yılında devralan Beşar Esad Wall Street Journal gazetesine dün verdiği demeçte Tunus ve Mısır’daki gösterilerin Ortadoğu’da yeni bir devir başlattığını ve Arap yöneticilerin halkın siyasi ve ekonomik taleplerine daha fazla kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Tunus ve Mısır’da olduğu gibi bir reform ihtiyacını önceden görmediği takdirde sonra çok geç olacağını söyleyen Esad yine de kendi pozisyonunun Mısır’dan farklı olduğunu söyledi. Amerikan karşıtı politikalarının ve İsrail’le içinde bulundukları çatışmalı durumun kendi yönetimlerinin halk tabanında daha fazla destek bulmasına neden olduğunu söyleyen Esad, insanların inançlarına yakından bağlı olduklarını belirtti.

Beşar Esad reformlara belediye seçimleriyle, yeni bir medya yasasıyla ve sivil toplum örgütlerine daha fazla güç vermekle başlayacak.

(Yeşil Gazete)

Washington Post’dan derlenmiştir

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.