DünyaManşet

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi gözaltına alındı

0

Mısır’da dün darbeyle yönetime el koyan askerlerin Cumhurbaşkanı Mursi’yi bilinmeyen bir yerde gözaltına aldıkları doğrulandı.

Mısır ’da ilk kez demokratik bir seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Mursi göreve gelişinden tam bir yıl sonra askerin müdahalesiyle devrildi. Ordunun yönetime el koymasının ardından devrik lider gözaltına alındı.
Müslüman Kardeşler sözcüsünün yaptığı açıklamada tutuklandığı bildirilen Mursi’nin, ev hapsinde tutulmak üzere bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirildi.
Mısır ordusundan sabah saatlerinde yapılan açıklamayla da Mursi’nin gözaltına alındığı doğrulandı. AFP ajansının haberine göre bir ordu yetkilisi “Mursi son hazırlıklardan önce ‘önlem amaçlı’ olarak tutuluyor” dedi ve Mursi’ye yasal suçlamada bulunulabileceğini açıkladı. Savunma Bakanı General Abdulfettah el-Sisi’nin açıklamasının ardından gözaltına alınanların sayısının 400’e çıktığı iddia ediliyor.
GEÇİCİ CUMHURBAŞKANI ADLİ MANSUR OLDU Cumhurbaşkanı Mursi’yi deviren ordu geçici cumhurbaşkanlığına Anayasa Mahkemesi Başkanı Muhammed Adli Mansur’u atadı. Mansur, ülke tarihinde bu göreve getirilen ikinci kişi oldu.
Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, ordunun ülke yönetimine el koyduğunu, anayasanın askıya alındığını ve erken seçimler yapılıncaya kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur’u geçici cumhurbaşkanı atandığını açıkladı.
Adli Mansur, eski cumhurbaşkanlarından Enver Sedat’ın, suikasta uğramasının ardından dönemin Meclis Başkanı Sufi Ebu Talib’ten sonra geçici cumhurbaşkanlığına getirilen ikinci isim oldu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.