ManşetSpor

Milli bisikletçide doping

0

2013 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun şampiyonu Mustafa Sayar’da doping çıktı. Milli sporcunun müsabakalara katılma hakkı, Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından geçici olarak askıya alındı.

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Cezayir Turu sırasında idrar örneği alınan Mustafa Sayar’ın numunelerinde, doping kabul edilen yasaklı maddelerden EPO bulundu.

Numunenin, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı’na (WADA) akredite olan Fransız Chatenay-Malabry Laboratuvarı’nda raporlandığı kaydedildi.

Sayar’ın müsabakalara katılma hakkının, geçici olarak askıya alındığı belirtilen açıklamada ayrıca milli bisikletçinin B numunesinin analizini isteme hakkına da sahip olduğu bildirildi.

Sayar’a verilen geçici men cezasının, konuyla ilgili Türkiye Bisiklet Federasyonu’ndan gelecek geri bildirimlere kadar devam edeceği de açıklamada yer aldı.

Torku Şekerspor forması giyen Sayar, 2013 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu kazanmıştı.

Daha çok dayanıklılık sporcuları tarafından tercih edilen EPO, kanın oksijen taşıma kapasitesini artırıyor ve sporcunun daha geç yorulmasını sağlıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.