EmekManşetTürkiye

Migros işçilerine patron Özilhan’ın evinin önünde darp ve gözaltı

0

Kod 29 ile işten çıkarılan ve işe iadelerini isteyen DGD-SEN üyesi Migros Depo işçileri, patron Tuncay Özilhan’ın evinin önünde eylem yaptıkları sırada bir kez daha gözaltına alındı.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan Migros Depo’da çalışan işçiler salgına karşı alınmayan önlemler ve uzun çalışma koşulları nedeniyle, DGD-SEN’e üye olunca önce ücretsiz izne çıkarılmış daha sonra depo önünde başlattıkları eylemin 52’nci gününde Kod 29 çıkış koduyla işten atılmıştı.

HDP’den destek

Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu da destek verdi. İşçilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Piroğlu, polis ablukasını göstererek, “Bu abluka sadece hakkını arayan işçileri engellemek için kuruluyor” dedi.
 

Devletin bir kez daha patronları koruduğuna şahit olduklarını belirten Piroğlu, “Bir kere daha açığa çıktı ki bu ülkede işçinin hakkı yok. İşçinin hakkını arama hakkı da yok. Migros işçisini işinden atan Tuncay Özilhan’dır. Migros işçisini işten atan bu ülkede demokrasiden söz eden TÜSİAD’ın patronlarıdır” diye konuştu. 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.