EmekManşetTürkiye

Migros depo işçilerine eylemlerinin 100. gününde yine gözaltı

0

Sendikaya üye oldukları için ücretsiz izne çıkarıldıktan sonra Kod 29’la işten çıkarılan Migros depo işçileri, Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan‘ın evinin önüne gelerek yaptıkları eylemlerin 100. gününde de polis müdahalesiyle karşılaştı, çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Migros depo işçileri, Tuncay Özilhan’ın evinin önündeki daha önceki eylemlerinde de defalarca gözaltına alınmıştı.

Açıklamaya izin yok

İşe iadelerini talep etmek için Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz‘daki evinin önünde 100 gündür bir araya gelen işçiler, burada bir açıklama yapmak istedi. Ancak, polis açıklamaya izin vermedi.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Başkanı Murat Bostancık, Özilhan’ın evinin önünde eylem ve etkinlik yasağının son bulduğunu, ardından tekrar yasak getirildiğini hatırlatarak, şu açıklamalarda bulundu:

Geçtiğimiz gün jet hızıyla tekrardan 15 gün eylem ve etkinlik yasağı getirildi. Peki bu yasalar neden jet hızıyla işçilerin tazminatlarını ödemek için kullanılmıyor?”

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.