Migros depo işçilerine eylemlerinin 100. gününde yine gözaltı

Polis, kaymakamlığın getirdiği 15 günlük eylem yasağını gerekçe göstererek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Sendikaya üye oldukları için ücretsiz izne çıkarıldıktan sonra Kod 29’la işten çıkarılan Migros depo işçileri, Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan‘ın evinin önüne gelerek yaptıkları eylemlerin 100. gününde de polis müdahalesiyle karşılaştı, çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Migros depo işçileri, Tuncay Özilhan’ın evinin önündeki daha önceki eylemlerinde de defalarca gözaltına alınmıştı.

Açıklamaya izin yok

İşe iadelerini talep etmek için Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz‘daki evinin önünde 100 gündür bir araya gelen işçiler, burada bir açıklama yapmak istedi. Ancak, polis açıklamaya izin vermedi.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Başkanı Murat Bostancık, Özilhan’ın evinin önünde eylem ve etkinlik yasağının son bulduğunu, ardından tekrar yasak getirildiğini hatırlatarak, şu açıklamalarda bulundu:

Geçtiğimiz gün jet hızıyla tekrardan 15 gün eylem ve etkinlik yasağı getirildi. Peki bu yasalar neden jet hızıyla işçilerin tazminatlarını ödemek için kullanılmıyor?”

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR