Michael Bloomberg’den iklim değişikliği için 4.5 milyon dolarlık çek

Paris İklim Anlaşması’ndan çekilen ABD’nin bu yıl kaçındığı finansal yükümlülüğünü ünlü iş adamı ve New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg telafi ediyor.

22 Nisan Dünya Günü vesilesiyle konuk olduğu American CBS televizyonunda konuşan milyarder iş insanı Michael Bloomberg, “Amerika bir söz verdi ve hükümet bunu yapmıyorsa bir Amerikalı olarak hepimizin sorumluluğu var. Bu yüzden onlara bir çek göndereceğim. ” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıl, selefi Barack Obama’nın imzacılarından biri olduğu ve 2015 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te varılan, 147 ülkenin taraf olduğu iklim değişikliği anlaşmasından ülkesini çektiğini açıklamıştı.

Anlaşmada, küresel sıcaklık artışının yüzyılın sonuna kadar 2 derecenin altında tutulması konusunda uzlaşılmıştı.

Anlaşma, fosil yakıtlarının kullanımının ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasıyla bu hedefe varılmasını öngörüyordu.

ABD anlaşma uyarınca karbon emisyonlarını 2025 yılı itibarıyla 2005 seviyesinden yüzde 26-28 azaltacaktı.

Anlaşmadan imzasını çeken ABD, Çin’den sonra dünyada karbondioksit emisyonunda ikinci sırada yer alıyor.

 

(Euronews, İklim Haber)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR