Türkiye

MGK’nin gündemi Gezi ve çözüm süreci

0
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındagerçekleştirilen ve 5 saat süren olağan MilliGüvenlik Kurulu toplantısında sonra bildiriyayımlandı. MGK’nin ana gündem maddelerinin başında Gezi ve çözüm süreci yer aldı.
MGK toplantısı 5 saat sürdü. Yazılı bir bildiriyle detaylar paylaşıldı.Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada, “‘Çözüm Süreci’nde gelinen aşama değerlendirilmiş, sürecin kalıcı bir güven ortamı sağlayacak şekilde devam etmesi için alınması gereken tedbirler görüşülmüştür” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca Gezi eylemleriyle ilgili olarak da, “Son günlerde gerçekleşen toplumsal olaylar değerlendirilmiştir” denildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. 5 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapıldı. Toplantıda Çözüm sürecindeki gelişmelerin ve Gezi eylemlerinin ele alındığı kaydedildiği açıklamada, “Halkımızın Huzur ve güvenliğini temin amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında ‘Çözüm Süreci’nde gelinen aşama değerlendirilmiş, sürecin kalıcı bir güven ortamı sağlayacak şekilde devam etmesi için alınması gereken tedbirler görüşülmüştür.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için duyulan derin üzüntü dile getirilmiş, ilçede hayatın normale döndürülmesi amacıyla alınan tedbirler incelenmiştir. Ayrıca, son günlerde gerçekleşen toplumsal olaylar değerlendirilmiştir” denildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.