GündemUlaşımYaşam

Meteoroloji uyardı: Birçok ilde kuvvetli yağış, fırtına ve kar bekleniyor

0
Soğuk hava dalgası
Fotoğraf: Cumhur Yetmez - Depo Photos

Türkiye‘nin geneli İzlanda üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde bulutlu bir hava hakim. Özellikle İstanbul‘da, cuma ve cumartesi günleri hava sıcaklıklarının 0 derecelere düşmesi ve hafif kar yağışlarının olması bekleniyor.

Yağışların, Kuzey Ege kıyıları, Akdeniz, Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu gibi birçok bölgede yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor.

Feribot seferleri iptal edildi

Soğuk hava dalgası ve yağışların deniz ulaşımını da etkilediği belirtiliyor. Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi’nde bulunan Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine yapılması planlanan bazı feribot seferlerinin olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Güney Marmara hattında ve Narlı-Marmara ile Geyikli-Bozcaada hattındaki tüm seferler iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada hattında ise gün içerisinde sadece belirli saatlerde seferler yapılacağı bildirildi.

Marmara Bölgesi için yeni kar yağışı uyarısı: İstanbul 10°C soğuyacak

Soğuk hava dalgası fırtına da getirecek

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulunarak, Marmara, Doğu Akdeniz, Çanakkale, Balıkesir, Antalya, Bolu, Düzce, Rize, Artvin, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiğini bildirdi. 

Rüzgarın Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. 

Şiddetli kış koşullarının ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtilirken Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesinin bulunduğu hatırlatılıyor.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.