Emekİfade ÖzgürlüğüManşet

Meslek örgütleri: Taksim’in yasaklı olduğu son 1 Mayıs’ta Maltepe Meydanı’ndayız

0
1 Mayıs

Beş meslek örgütü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İstanbul‘un Maltepe Meydanı‘nda bir araya geleceğini duyurdu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye Diş Hekimleri Birliği (TDB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) temsilcileri Beşiktaş‘taki Barbaros Meydanı‘nda bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ta meslek örgütlerinin Maltepe Meydanı’nda olacağını aktararak, günün başta Taksim Meydanı olmak üzere çok güçlü bir tarihi, birikimi ve geleneği olduğunu söyledi.

‘Taksim yasağı, ülkedeki bütün yasakların simgesi’

Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“Taksim’in özgürleştirilmesi mücadelesinin sonrasında 2013 yılından beri var olan Taksim yasağı, bu ülkedeki bütün yasakların simgesidir. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bu 1 Mayıs 2023, Taksim’in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacaktır.”

1 Mayıs

Tüm kentlerde halkın 1 Mayıs’ta alanları doldurması çağrısında bulunan Çerkezoğlu, “1 Mayıs’ın katılımcısı bütün kurumlarla birlikte tüm İstanbul halkını İstanbul’da, Maltepe Meydanı’nda, 1 Mayıs meydanında buluşmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

‣ 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda açıklama yapmak isteyen DİSK üyeleri gözaltına alındı

Arzu Çerkezoğlu ülkenin tarihsel bir andan geçtiğini belirterek 2023’teki 1 Mayıs’ın yeni bir başlangıç olacağına işaret etti. DİSK Genel Başkanı, şu ifadeleri kullandı:

“Geleceğe dönük umutlarımızı, nasıl bir ülkede ve dünyada yaşamak istediğimizi, bu konudaki kararlılığımızı ve irademizi, bu ülkenin işçileri, kamu çalışanları, emekçileri, kadınları, gençleri, çocukları olarak hep birlikte meydanlarda ifade edecek.”

1 Mayıs

Konuşma yapan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ile TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı da 1 Mayıs alanlarının doldurulmasını talep etti.

‣ 1 Mayıs için sendikalardan ortak bildiri: Maltepe Meydanı’nda buluşulacak

Konuşmaların ardından Beşiktaş’ta 1 Mayıs bildirileri dağıtıldı ve meydanlarda buluşma çağrısı yapıldı.

1 Mayıs

Emek ve meslek örgütleri 12 Nisan’da yaptıkları bir başka ortak açıklamada 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile bir toplantı yapacaklarını duyurmuştu. Ancak valilikten konuya ilişkin bir izin çıkmadı.

Ortak basın açıklamasına DİSK’in internet sitesinden ulaşılabilir.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.