ManşetEmek

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda açıklama yapmak isteyen DİSK üyeleri gözaltına alındı

0

1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak isteyen aralarında yöneticilerin de bulunduğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi yaklaşık 20 kişi Genel Merkez binası önünde gözaltına alındı.

İşçi Bayramı bu yıl yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı altında kutlanıyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 30 Nisan gece 00.00 ile 3 Mayıs gece 00.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Çerkezoğlu da gözaltına alındı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu‘nun da aralarında olduğu sendika yöneticileri ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Halkevleri yöneticileri de gözaltına alındı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, CHP Milletvekili Ali Şeker ve HDP Milletvekili Oya Ersoy‘un da katıldığı anma programında, DİSK’in bırakmak istediği çelenk polisler tarafından parçalandı.

Polis barikatı

Beşiktaş’ta yer alan Genel Merkez binası, sabah erken saatlerden itibaren polis ablukasına alınmış ve binaya çıkan sokaklara çok sayıda polis yerleşmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.