Hafta SonuKadınManşet

Mersinli kadınlar eylemde; “Kezzap atılarak yaralanan N. K.’nın davasının takipçisiyiz”

0
Bu hafta basın açıklamasını Kadın Emeği Kollektifi'nden Özgecan Aşlamacı Şahin okudu

Mersin Kadın Platformu’nun her Perşembe saat 18:00’de gerçekleştirdiği eylemliği bu Perşembe 15. Haftayı bitirdi. Her Perşembe olduğu gibi Forum Avm Köprü altında toplanarak “Erkek adalet değil, gerçek adalet” , “Kadın cinayetleri politiktir”, “Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz”, “Şiddetinizle barışmayacağız” sloganlarıyla havuz başına yürüyen kadınlar içerisinden basın açıklamasını Kadın Emeği Kolektifi’nden Özgecan Aşlamacı Şahin okudu.

Bu hafta basın açıklamasını Kadın Emeği Kollektifi'nden Özgecan Aşlamacı Şahin okudu

Bu hafta basın açıklamasını Kadın Emeği Kollektifi’nden Özgecan Aşlamacı Şahin okudu

“Mersin Kadın Platformu öncülüğünde başlatılan ve haftalardır her Perşembe kadına yönelik şiddeti kamuoyuna deşifre etme amacı taşıyan eylemimiz devam etmektedir. Kadının rengi, dili, inancı, ülkesi değişiyor ama uğradıkları şiddetin kaynağı değişmiyor” diyerek sözlerine başlayan Şahin; Mersin’de gerçekleşen kezzapla yaralama olayına değinerek “Geçtiğimiz günlerde N.K. isimli kadın erkek arkadaşı ile birlikte yaşadığı süreçte her türlü şiddete maruz kalmış, dayanamayıp evi terk etmiş, sonraki bir ay boyunca erkek arkadaşı tarafından yüzüne kezzap atılmakla tehdit edilmiştir” dedi.

40.mersin kadın platformu

“N.K. bunun üzerine koruma kararı almış, işe girmiş ve hemen arkasındaki 5. Günde apartman girişinde erkek arkadaşının yüzüne kezzap atması suretiyle şiddet görmüştür. Hastane sürecinde açılan dava, kamu davasına dönmüş ve N.K. gözaltındaki erkek arkadaşı tarafından tehdit edilmeye devam edilmiştir.” şeklinde konuşan Şahin; “Avukat atanmaması için her türlü engellemeyle karşılaşan N.K. ‘yla ilgili olarak davanın bundan sonraki süreçte takipçisi olacağız. N.K. yı yaralayan şahsın hakkettiği cezayı almasını talep ediyoruz. ERKEK ADALET DEĞİL, GERÇEK ADALET” diyerek sözlerini noktaladı.

Basın metninin okunmasının ardından “ Erkek adalet değil, gerçek adalet”, ”Yaşasın kadın dayanışması” sloganlarını atan kadınlar, alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

 

Fotoğraflar: Gonca Şahin Ocakçı

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.