EnerjiManşet

Mersin’de nükleer karşıtları Çernobil’in yıldönümünde “Nükleere geçit yok” mesajı verdi

0

Mersin’de nükleer karşıtı aktivistler Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli Beldesi’ne yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’ne 27 Nisan Cumartesi günü Ulu Cami önünde toplanarak tepki gösterdi. 26 Nisan 1986 tarihinde meydana gelen Çernobil nükleer kazasının yıldönümüne denk gelen protesto yürüyüşüne katılım yoğundu.

Aktivistler, ‘Akkuyu Çernobil olmayacak’ ve ‘Nükleer Santral istemiyoruz’ pankartı açtı, “Nükleere inat, yaşasın hayat’, ‘Mersin uyuma Akkuyu’ya sahip çık’, ‘Nükleerle savaş insanla barış’ sloganları atarak Akkuyu Nükleer Santrali Bilgilendirme Bürosu’na kadar yürüdü.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform adına söz alan Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin Atar, Çernobil kazasının üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen etkinlerinin halen sürdüğünü belirterek, Yaşam hakkımızı elimizden almak, doğayı ve yaşamı talan etmek isteyenlere gerekli yanıtı vermek için buradayız. Barışı ve yaşam hakkımızı savunmak, çocuklarımızın geleceğini sonuna kadar koruyacağız. Hükümetin nükleer santralleri tercihi siyasidir ve bu dayatma kabul edilemez. Bizler baştan Akkuyu’da olmak üzere ülkemizin hiçbir yerinde yeni Çernobiller kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu vesileyle, hükümeti bir kez daha bu maceradan vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

Nükleer karşıtı aktivistler ne Akkuyu, ne Sinop, ne de İğneada’da nükleer santral yapılmasına izin vermeyeceklerinin söyledikten sonra sloganlar atarak dağıldı.

Fotoğraflar: Yılmaz Kilim

(Bugün, Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.