EğitimManşet

Mersin’de akademisyenlerden oturma eylemi

0

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nün barış için imza atan öğretim üyelerinin işine son vermesi üzerine, Egitim Sen’de örgütlü imzacı akademisyenler rektörlük önünde ağızlarını siyah bantla kapatarak sessiz yürüyüş ve oturma eylemi yaptı.

28

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “Bu suça Ortak olmayacağız” diyerek barış bildirisine imza atan öğretim üyelerinin işine son verilmesi üzerine, Eğitim-Sen’li imzacı akademisyenler rektörlük önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Sessiz yürüyüş ve ardından oturma eylemi gerçekleştirilen Mersin Üniversitesi’nde Nisan ayında 3 akademisyenin daha atamasının yapılmayacağının kesinleştiği öğrenildi.

6 Akademisyenin işine son verildi

Rektörlük, Mustafa Şener ve Yasemin Karaca’nın ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Veli Mert’in işine son vermişti.

27

Rektörlük son olarak İletişim Fakültesi’nden Uzman Galip Deniz Altınay ile Bermal Aydın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden Araştırma Görevlisi Esin Gülsen bildiriye imza attıkları gerekçesiyle 14 Nisan’da görevlerinden uzaklaştırılacağı na dair tebligat gönderdi.

Son uzaklaştırılmalarla birlikte Mersin’de görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenlerin sayısı da 6’ya yükseldi.

 

(Kilikya, Direnişteyiz.org)

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.