EğitimManşet

Mersin Üniversitesi’nde rektörlük iki barış imzacısı akademisyenin daha işine son verdi

0
Tolga Tören

Mersin Üniversitesinde görev yapan akademisyenler Tolga Tören ile Hakan Mertcan’ın barış bildirisini imzaladıkları gerekçesiyle işlerine son verildi.

Tolga Tören

‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ adlı barış bildirisine imza attıkları gerekçesi ile ülke genelinde Üniversite Rektörlükleri tarafından başlatılan akademisyen kıyımları devam ediyor.

Mersin Üniversitesinde görev yapan Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tolga Tören ile Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan, Barış için Akademisyenler tarafından hazırlanan ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzalamaları nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesildi.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü gerekçe olarak YÖK kararıyla açılmış bir idari soruşturmayı ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan bir adli kovuşturmayı gerekçe gösterdiği öğrenildi. Böylece üniversite ile ilişiği kesilen barış imzacısı sayısı 13 oldu.

Mersin Yaşam.net’den Abidin Yağmur’un haberine göre Rektörlük tarafından Yrd. Doç. Dr. Tolga Tören’e gönderilen tebligatta, Bu Suça Ortak Olmayacağız bildirisine imza atması, bu bildiriye imza atanlar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma açmış olması dolayısıyla görev süresinin uzatılmayacağı bildirildi.

Rektörlük, Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan’a gönderdiği tebligatta ise Bu Suça Ortak Olmayacağız Bildirisi ve bu bildiri hakkında açılan soruşturmanın yanı sıra, Mertcan’ın, facebook paylaşımından dolayı yargılandığı ve devam etmekte olan bir davayı da ‘görev süresinin uzatılmamasına’ gerekçe olarak gösterdi.

Rektörlüğün bu kararı uyarınca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Tolga Tören ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan’ın üniversite ile ilişikleri 26 Mart 2017 tarihi itibariyle kesilecek. Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nün işine son verdiği imzacı akademisyen sayısı böylece 13’e çıktı. Rektörlük daha önce de Esin Gülsen, Galip Deniz Altınay, Bermal Aydın, Yasemin Karaca, Mustafa Şener, Veli Mert, Bediz Yılmaz, Melehat Kutun, Eylem Çığ, Ali Ekber Doğan, Esra Ergüzeloğlu Kilim’in işine son vermişti. Bildiride imzası olmamasına karşın bildiriyi düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğini beyan eden Ertan Zereyak da üniversite yönetimince işten atılmıştı.

 

(Evrensel, Mersin Yaşam.net)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.