EğitimManşet

Mersin Üniversitesi’nde iki akademisyenin daha işine son verildi

0

Mersin Üniversitesi, Bu Suça Ortak Olmayacağız Bildirisi’ne imza atan 2 akademisyenin daha işine son verdi. Daha önceki işten çıkarma gerekçelerinde ‘yürütülmekte olan adli ve idari soruşturmaları’ gerekçe gösteren rektörlük,  ilk kez işten çıkarma gerekçesini akademisyenler bildirisine dayandırdı.

58

Mersin Yaşam.net’den Abidin Yağmur’un haberine göre ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisini imza atan 6 akademisyeni geçtiğimiz aylarda işten çıkaran Mersin Üniversitesi, bildiride imzası olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Yardımcı Doç. Dr. Bediz Yılmaz Bayraktar ile Yardımcı Doç. Dr. Melahat Kutun’u da işten çıkardı. Üniversite yönetiminin kararı gereğince, Yılmaz ve Kutun’un ağustosta sona erecek sözleşmeleri yenilenmeyecek ve 2 akademisyenin üniversite ile ilişiği kesilecek.

Rektörlük, daha önce işten çıkardığı 6 akademisyene gönderdiği tebligatlarda işten çıkarma gerekçesi olarak bürokratik işlem eksikliği, jüri kararı, akademisyenler hakkında açılan adli ve idari soruşturmaları gösteriyordu. Yılmaz ve Kutan’a gönderilen tebligatlarda ise İşten çıkarma gerekçesi ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine dayandırıldı.

Rektörlük yazısında, akademisyenler hakkında, ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza attıkları için YÖK tarafından soruşturma açıldığı, ayrıca Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın akademisyenler hakkında ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyetini ve TBMM’yi alenen aşağılama’ ve ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından cezai kovuşturma başlattığı belirtildi ve anılan bu nedenlerle sözleşmelerinin yenilenmeyeceği bildirildi.

 

(Mersin Yaşam.net)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.