ManşetMedya-İnternet

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden “Özgür Basın” eylemi

0

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasını ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini protesto etti.

71

Mersin Yaşam.net’den Gökay Başcan’ın haberine göre, MEÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, İletişim Fakültesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar “Gazetecilik tutuklu, savunma katledildi, korkmuyoruz” yazılı pankart ile yürüdü. Yürüyüşün ardından meydanda basın açıklaması yapıldı.

“Yargılanan ve Tutuklanan Halkın Haber Alma Hakkıdır”

Basın açıklamasını okuyan İsa Uğur Erdoğan “Gazetecilik mesleğini birçok meslekten ayıran temel nokta halka karşı sorumlu olması ve halkın yaşamını ilgilendiren konuları hızla halkın gündemine sunmasıdır. Yargılanan ve tutuklanan sadece gazetecilik değil aynı zamanda halkın haber alma hakkının iktidar yolu ile gasp edilmesidir. Haberlerden doğru yargılanması gereken gazeteciler değil, MİT aracılığıyla Suriye’ye silah göndererek savaş suçu işleyenler, insanlık suçu işleyenlere pazarlayanlardır. Bu karar hukukun bir kez daha bağımsız olmadığını ve vatandaşlara karşı olan adalet görevini yapmamak için halka, vicdana ve insanlık değerlerine direndiğinin göstergesidir” dedi.

Okullarında ki niteliksiz eğitim ve az iş istihdamına dikkat çeken Erdoğan “Bizler iletişim fakültesinde okuyan öğrenciler olarak fakültelerimizde verilen eğitimin sürekli niteliksizleştirildiğini, yaratılan fazla mezun, az istihdam ortamıyla varlığımızın çalışan gazeteciler üzerinde bir tehdit haline getirildiğinin, mesleğin iktidar yanlısı gazete sahipleri tarafından müsvedde gazeteciliğine çevrilmeye çalışıldığının ve belgeli ispatlı suçların gazetecilere yönelik sistematik her türlü baskı yoluyla örtülmeye çalışıldığının farkındayız” dedi.

Diyarbakır’da Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili konuşan Erdoğan “Kamu görevini bağımsız bir şekilde yerine getiren bir mesleğin gelecekteki temsilcisi iletişimciler olarak, benzer mesleklerden birinin de avukatlık olduğunu biliyoruz. Yapılan, ispatlanan haberlerin tümünün savunma için ve avukatların takip ettiği davaların hem mesleğimiz hem de halk için önemi vardır. 28 Kasım Cumartesi günü bu mesleğe ve bunu en iyi şekilde yerine getiren aydınlardan birisi olan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi siyasi bir cinayet sonucu katledildi. Aylardır düşüncelerini ifade özgürlüğü çerçevesinde kullandığı için tehdit edilen, yandaş medya tarafından hedef gösterilen Tahir Elçi aynı zamanda özellikle faili meçhul cinayet mağduru yurttaşların ailelerinin de temsilcisiydi, öldürüldüğü ana kadar da halka karşı olan sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyordu. Halkın muhasebesinde ve zihninde çatışmada tesadüfen vurulmadığı aşikârdır. Fail aranıyorsa 28 Kasım gününe değil öncesi ile bu ortamı yaratanlara bakmak yeterlidir” dedi.

 

(Mersin Yaşam)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.