EğitimManşet

Mersin Üniversiteli üç akademisyen “işe iade temennisi” ile uğurlandı

0

Mersin Üniversitesi akademisyen, personel ve öğrencileri sözleşmesi yenilenmeyip işten atılan üç akademisyeni geri dönmeleri temennisiyle uğurladı. Akademisyenler barış taleplerinin arkasında olduğunu belirtti.

(soldan sağa) Deniz Altınay, Esin Gülsen ve Bermal Aydın

(soldan sağa) Deniz Altınay, Esin Gülsen ve Bermal Aydın

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi Esin Gülsen, İletişim Fakültesi’nde görevli uzman Deniz Altınay ve uzman Bermal Aydın’ın sözleşmelerini yenilemeyerek işlerine son verdi.

İşten çıkarılan Galip Deniz Altınay, Bermal Aydın ve Esin Gülsen işten çıkarıldıklarını, öğrencilerin destek için Çiftlikköy kampüsünde düzenlediği dayanışma yemeğinde açıkladı. Çok sayıda öğrenci ve akademisyenin katıldığı yemekte akademisyenler için imza standı açılırken, öğrenciler “Barış, özgürlük, hak, direniş, özerklik, demokrasi” yazılı tişörtler giyindi.

Dayanışma yemeğinde konuşan Prof. Dr. Mustafa Kalay, meselenin sadece bir metne imza atmak olmadığını, asıl meselenin iktidara muhalif olan akademisyenleri susturma meselesi olduğuna dikkat çekerek, “Eğer bu ülkede hukukun bir kırıntısı dahi varsa akademisyen arkadaşlarımın tekrar görevlerine dönmeleri gerekir” dedi.

Üç akademisyenin görev süresi 14 Nisan’da doldu. Meslektaşları, idari personel ve öğrenciler düzenledikleri dayanışma yemeğinde işe iade edilmeleri talepleriyle üç akademisyeni uğurladı.

“Barış talebimizin arkasındayız”

Esin Gülsen, Deniz Altınay ve Bermal Aydın’ın işteki son günlerinde dayanışma yemeği düzenlendi. Üniversite yemekhanesinde dayanışma yemeğinde buluşan personel, işlerine iade edilmeleri temennisi ile akademisyenleri uğurladı.

27

Uğurlamada söz alan arkadaşları, barış taleplerinin arkasında olduklarını belirterek işten çıkarmalara sessiz kalan, bu süreçteki hukuksuz idari uygulamaların gerçekleşmesine ortak olan diğer akademisyenlerin sorumluluklarını vurguladı.

Deniz Altınay “Barış talebimizin arkasındayız. Biz sadece işimizi kaybettik” dedi.

“Bu durum, süreçte hayatlarını kaybeden, evlerinden olan, hayatları dağılan diğer insanların yaşadıklarının yanında hiç bir şey. Üniversitede veya dışarda, idari mahkeme sonrası işe dönelim ya da dönemeyelim, barış mücadelesini sürdüreceğiz. Bundan önemli hiçbir şey yok ve bunu başaracağız.”

Akademisyen Bermal Aydın, “Geri döneceğiz, umutluyuz. Çünkü hukuki olarak durum çok açık. Ama dönemezsek bu, hukuk ve adaletteki aşınmanın kalıcılaştığı anlamına gelecek” diye konuştu

Esin Gülsen ise barış ve hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirterek, “Bizim verdiğimiz mücadele sadece ölümlerin son bulması içindi” diyerek, mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.

 

(Bianet, Kilikya)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.