LGBTİ+Manşet

Mersin Onur Haftası’nın ikinci gününde kısa film gösterimi ile ritim atölyesi vardı

0
Foto: Gonca Şahin Ocakçı

Bu sene ilki gerçekleştirilen Mersin Onur Haftası’nın ikinci gününde Froncois Ozon’un üç kısa filminin izlendiği “Kürdan” kısa film gösterimi ile Başka Ritim atölyesi gerçekleştirildi.

Kürdan Kısa Film Gösterimi

Foto: Gonca Şahin Ocakçı

Foto: Gonca Şahin Ocakçı

Kaos GL’den Fırat Varatyan’ın haberine göre 9 Haziran Salı günü ilk etkinlik Hadra Hamamı’nda gerçekleşen kısa film gösterimi oldu. Sanatevi’nde “Kürdan Filmler” başlığıyla LGBT temalı filmleriyle tanınan Fransız yönetmen François Ozon’un Yaz Elbisesi, Action Verite ve x2000 filmleri Mersinli izleyicilerle buluştu. Gösterim öncesinde Mersin Onur Haftası komisyonu adına konuşan Volkan Eray, LGBT temalı film çeken yönetmenlerden biri olan Ozon’un bu filmleriyle sinema ve LGBT alanına giriş yapmanın mümkün olduğunu söyledi.

Başka Ritim Atölyesi

8

Günün ikinci etkinliği AVM önünde Onur Yürüyüşü’ne hazırlık kapsamında hayata geçirilen ritim atölyesi idi. Sahilden geçen insanların da katılımıyla gerçekleşen ritim atölyesinde Arapça ve Kürtçenin yanı sıra Roman ve Karadeniz müzikleriyle coşkulu bir etkinlik yapıldı. Onur yürüyüşü sırasında söylenecek şarkıların da provası yapıldı.

Onur Haftası 3. Gün Programı

29

Onur Haftası etkinlikleri bugün (10 Haziran) de devam edecek. Saat 17’de Cevelan Kitap Kafe’de başka bir dil sloganıyla Lubun Dili ve Edebiyatı Atölyesi gerçekleştirilecek. Atölyenin ardından Mersin Kadın Emeği Kolektifi Derneği ofisinde Mersin Kadın Platformu’na yönelik seks işçiliği ve nefret suçları atölyesi yapılacak. Gün sonunda ise katılımcılarla beraber geçtiğimiz yaz intihar eden Figen’i anmak üzere sahilde bir tören düzenlenecek.

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.