LGBTİ+Manşet

Mersin Onur Haftası, Queer Forumu ile başladı

0

Mersin Onur Haftası basın açıklaması ve Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi’nin katıldığı queer forumu ile başladı.

Kaos GL’den Armanç Ömer Acar’ın haberine göre Bu yıl ilk kez düzenlenen Mersin Onur Haftası dün (8 Haziran Pazartesi) Barış Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla başladı.

41

Yaklaşık iki ay önce Mersin Kadın Emeği Kolektifi, Mersin 7Renk LGBTİ Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi, Mersin Sosyalist Demokrasi Partisi LGBT Komisyonu, Mersin Üniversitesi LGBT İnsiyatifi ve Yeşil Gazete’nin girişimiyle başlayan Mersin’de Onur Haftası düzenleme fikri meyvelerini vermeye başladı.

Yapılan davet videosuyla sesi duyulan Mersin Onur Haftası’nın etkinlikleri dün (8 Haziran) saat 17’de onur haftası komisyonundan Özlem Polad’ın yaptığı basın açıklamasıyla başladı. Onur Haftası’nın konusu ’Başka’ olarak belirlenmişti.

Yedi gün boyunca yapılacak çeşitli etkinliklerde Başka Sinema, Başka Annelik, Başka Dil, Başka Müzik, Başka Parti gibi başlıklarda ötekiliği ve başkalığı anlatan konular ele alınacak.

Özlem Polad yaptığı basın açıklamasında, “Topluma çeşitli araçlar kullanılarak aşılanan homofobi, bifobi, transfobi ile dışlandık, kendimize azmettirildik ya da başkası tarafından öldürüldük. Aile içinde okulda, sokakta, işte neredeyse her alanda ötekileştirildik, yalnızlaştırılmaya çalışıldık. Temel yaşam haklarımızın her birinde ayrımcılığa uğrayarak sistematik olarak yok edilmeye çalışıldık. Aynı kadınlar, Kürtler, Aleviler, engelliler ve daha sayamadığımız tüm ötekiler gibi…” dedi.

Queer Teori Forumu

42

Yapılan basın açıklamasının ardından aynı kitle ile birlikte Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi’nin katılımıyla Queer teori üzerine park forumu düzenlendi. Queer teorinin tanımı pratik örnekleri toplumsal cinsiyet üzerine etkisi, Türkiyede pratik zorluğunun sebepleri üzerine konuşulan forum katılımcıların soru ve yorumlarıyla geçen bir saatin ardından son buldu.

Bugün ne var?

29

Haftanın ikinci günü “Kürdan” başlığıyla çeşitli kısa filmlerin gösterimiyle başlayacak. Hadra Hamamı’nda 17.00’de yapılacak film gösterimin ardından film üzerine forum ve söyleşi de olacak. Saatler 20.00’yi gösterdiğinde ise Marina Yanı şenlenecek. Onur Yürüyüşü’ne hazırlık için ritim atölyesi yapılacak.

 

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.