EnerjiManşet

Mersin Mezitli Belediye Başkanı’ndan nükleere karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dava

0

Mersin’e bağlı Mezitli ilçesi$nin CHP’li Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Akkuyu Nükleer Santrali için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) olumlu rapor vermesine karşı dava açtı.

24.mezitli belediye başkanı neşet tarhandan nükleere dava

Mersin Sonses Gazetesi’nin haberine göre konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tarhan, Türkiye’nin ilk nükleer santralini Mersin’de kurmak isteyen Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin ÇED raporu, yöre halkının itirazlarına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ve ÇED’e olumlu rapor verildiğini söyledi.

Tarhan, ÇED raporunun iptali istemiyle idari dava açtığını belirterek, dava gerekçesi olarak Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santralin çevresel ve sosyal risklerini gösterdiğini kaydetti. Tarhan, “Akkuyu Nükleer Santrali ÇED olumlu raporuna karşı tarafımdan idare mahkemesinde dava açılmıştır. Devam eden dava dosyasına Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanında davaya müdahale talepli dilekçe verilmiş olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santralin çevresel ve sosyal riskleri herkesin malumudur. Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin davaya müdahale talebi hususunda takdir mahkemenin olmakla birlikte böyle bir talebin tarafımdan kabulü mümkün değildir. Bu konuda yasal başvurumu yapmış bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

(Mersin Sonses)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.