EkolojiManşetTürkiye

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı: Petrol sızıntısı Mersin sahillerine ulaşabilir

0

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bugün kentte beklenen fırtınadan dolayı sahillere Akdeniz’deki petrol sızıntısının vurabileceğini ifade etti.

Suriye’nin petrol rafinerilerinden birinin içindeki elektrik santralinde meydana gelen arızadan dolayı büyük bir petrol sızıntısının yaşandığını kaydedilmiş ve sızıntının 20 kilometre ilerlediği açıklanmıştı.

Suriye’de yerel haber kaynakları, Baniyas Santrali’ndeki bir tankta meydana gelen patlamada çok miktarda yakıtın denize karışmasına neden olduğu ve sızıntı yapan tankın 15 bin ton yakıtla dolu olduğu bildirilmişti. Sızıntı Hatay‘ın Samandağ ilçesine de ulaşmıştı. 

‘Herhangi bir tehlikede müdahale edeceğiz’

Eylül ayı meclis toplantısında konuyu gündeme getiren Vahap Seçer, herhangi bir tehlike görüldüğünde duruma müdahale edeceklerini ifade etti:

Fırtına nedeniyle petrol sızıntısının tahribatı sahillerimizi de vurabilir, kıyılarda petrol kirliliği görebiliriz. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerinin bugünkü kontrollerinde herhangi bir şeye rastlanmadı ama hazırlıklıyız.

Belediye olarak bir deniz süpürgesi, üç deniz denetim teknesi, 200 metre deniz bariyeri, 100 yağ ve petrol emici ped ve tek kullanımlık tulum ve eldivenlerimiz kullanıma hazır bulunuyor. Herhangi bir tehlike gördüğümüz noktada belediye olarak buna müdahale edeceğiz.”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.